Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για το ασφαλιστικό των ελεύθερων επαγγελματιών

Το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό φορτώνει στην πλάτη χιλιάδων μικρεμπόρων, επαγγελματοβιοτεχνών και ελεύθερων επαγγελματιών το αναφαίρετο δικαίωμα της πρόσβασης σε αξιοπρεπείς παροχές υγείας, πρόνοιας, συνταξιοδότησης. 
Το κυβερνητικό νομοσχέδιο
εκτινάσσει τις ασφαλιστικές εισφορές για εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, πολλοί εκ των οποίων καλούνται να καταβάλλουν υπερδιπλάσιες εισφορές ασφάλισης. Το νομοσχέδιο φτωχοποιεί άγρια τους αυτοαπασχολούμενους ζητώντας τους, μαζί με την φορολογία εισοδήματος, να καταβάλλουν σχεδόν το 65% του εισοδήματός τους. Εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι θα αναγκαστούν να «κλείσουν βιβλία», με διπλό όφελος για τους μονοπωλιακούς ομίλους. Οι κατεστραμμένοι αυτοαπασχολούμενοι αποτελούν ταυτόχρονα φθηνό εργατικό δυναμικό για τους μονοπωλιακούς ομίλους, ενώ η καταστροφή τους ανοίγει νέες αγορές για τα μονοπώλια. 
Η σύνδεση της παρεχόμενης σύνταξης με τις εισφορές και κατ' επέκταση με το εισόδημα, σε συνδυασμό με το νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, θα οδηγήσει χιλιάδες από αυτούς που είναι ήδη σε δεινή οικονομική θέση, σε δραματικές μειώσεις των συντάξεων τους και στην αναπόφευκτη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα. Με δεδομένο το δραστικό περιορισμό των κοινωνικών παροχών, χιλιάδες επαγγελματίες και οι οικογένειές τους θα βρεθούν απροστάτευτοι, έρμαιο κυριολεκτικά στα νύχια των ιδιωτικών εταιριών ασφάλισης. Ειδικά οι μακροχρόνια άνεργοι πλήττονται διπλά. Απ' τη μια υποχρεώνονται να καταβάλλουν τεράστιες εισφορές, κι από την άλλη η σύνταξη που θα έχουν θα είναι πενιχρή. 
Οι όποιες ελάχιστες μειώσεις προκύψουν στις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές για ορισμένες κατηγορίες, τις οποίες διαφημίζει η κυβέρνηση, θα είναι κενό γράμμα, αφού η πλειοψηφία αυτών των επαγγελματιών είναι ήδη πνιγμένη στα χρέη χωρίς καμιά δυνατότητα αποπληρωμής, τσακισμένη από τους φόρους και τα χαράτσια, που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ενώ αυτές οι εισφορές θα αντιστοιχούν σε ακόμη χαμηλότερες συντάξεις και κοινωνικές παροχές. 
Η πάλη ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης, για δημόσια δωρεάν υγείαπερίθαλψη, αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους, μαζί με την εργατική τάξη και τη φτωχή αγροτιά αποκτά σήμερα χαρακτήρα κατεπείγοντος για χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους.

1 σχόλιο:

  1. ανεξάρτητος στοχαστής22 Ιανουαρίου 2016 - 10:41 μ.μ.

    Για να κατάλαβω-ουμε . Ελεύθερος επαγγελματίας θεωρείτε και ο μεγαλοεκδοτής ο μεγαλοκατασκευαστής ο μεγαλοεργολάβος που έχει στην δούλεψη του εργάτες με μαύρη εργασία .Εσείς στο κκε τι ταξικό αγώνα κάνετε; Για τα συμφέροντα των ελευθέρων μεγαλοεπαγγελματιών; ή των εργατών που δουλέυουν χωρίς ένσημα χωρίς αξιοπρεπή ωράρια μισθούς ασφάλιση ; έχω την εντύπωση ότι χάσατε τον ιδεολογικό προσανατολισμό που είχατε κάποτε και εξυπηρετήτε από την ανάποδη τα καπιταληστρικά αφεντικά σας. Νταζβιντάνια με περισσό τερο μυαλό και του χρόνου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή