Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Βράβευση μαθήτριας του Δημοτικού Σχολείου Ιτιάς

Την Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016, στο Δημοτικό Σχολείο Ιτιάς, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη βράβευση της μαθήτριας της Ε΄ τάξης του Σχολείου μας, Ελπίδας Ταλλίδου, η οποία πήρε το 1ο Βραβείο στον Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό για μαθητές με θέμα «Το βιβλίο, αυτός ο φίλος μου!», μεταξύ 80 και πλέον συμμετοχών, που διοργάνωσε το Εργαστήριο Αγωγής για το Βιβλίο – Βιβλιολογείον «Μίμης Σουλιώτης» της Παιδαγωγικής Σχολής του
Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με αφορμή τις δυο Παγκόσμιες Ημέρες που έχουν οριστεί για να τιμηθεί το ύψιστο προϊόν του ανθρώπινου πολιτισμού, το βιβλίο, την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου και την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στις 23 Απριλίου (Αποτελέσματα διαγωνισμού http://uowm.gr/vivliologion-pdm-apotelesmata-mathitikou-diagonismou-gia-tin-pagkosmia-imera-vivliou/).
Το Δημοτικό Σχολείο Ιτιάς συμμετείχε στον Διαγωνισμό με την πρωτοβουλία των συναδέλφων εκπαιδευτικών, κ. Βενιαμίν Μαντουλίδη και κ. Ελένης Μικροπούλου, δασκάλων της Ε΄ και της Στ΄ τάξης, αντίστοιχα, και την προτροπή της Σχολικής Συμβούλου μας, κ. Όλγας Μούσιου Μυλωνά, θεωρώντας ότι ο διαγωνισμός αυτός έχει εξαιρετικά σημαντικές παιδαγωγικές διαστάσεις και δημιουργεί κίνητρα στους μαθητές να ασχοληθούν με το βιβλίο ως αυταξία του πολιτισμού μας, γιατί ήταν προσανατολισμένος στην κατεύθυνση της συμμετοχής με έργα που θα δημιουργήσουν οι μαθητές των σχολείων. 
Τη βράβευση έκανε η κ. Έφη Παπαγεωργίου, η οποία είναι Υπεύθυνη και Διδάσκουσα στο Εργαστήριο Αγωγής για το Βιβλίο – Βιβλιολογείον «Μίμης Σουλιώτης» και αρμόδια για τις διαδικασίες του Διαγωνισμού, και ήταν παρούσα με σύσσωμη την ομάδα των φοιτητών της που συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις του «Βιβλιολογείου». Η κ. Παπαγεωργίου εξέφρασε τη χαρά της για τη συμμετοχή των μαθητών στον διαγωνισμό και για τον λόγο αυτόν επέδωσε τιμητικές διακρίσεις σε όλους τους μαθητές που έλαβαν μέρος με τα έργα τους. Στη συνέχεια, τόνισε τη σημασία του βιβλίου για τον ανθρώπινο πολιτισμό, συνεχάρη εγκαρδίως τους μαθητές και πρόσφερε ως αντίδωρο της συμμετοχής του Σχολείου  λογοτεχνικά βιβλία για τη Βιβλιοθήκη μας και στην πρωτεύσασα μαθήτρια, Ελπίδα Ταλλίδου, χάρισε ένα πλήρες σετ ζωγραφικής (καβαλέτο, πινέλο, μπογιές) και βιβλία.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, κ. Κίμωνας Σαββάκης, ο οποίος συνεχάρη τους μαθητές για τη συμμετοχή τους και τους εκπαιδευτικούς για τις πρωτοβουλίες τους. Επίσης, ήταν παρούσες η Σχολική μας Σύμβουλος, κ. Όλγα Μούσιου Μυλωνά, που υπογράμμισε τη σημασία της υλοποίησης δράσεων που συνδέουν τις σχολικές τάξεις με το Πανεπιστήμιο, δίνοντας στους μαθητές την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διαδικασίες που προάγουν την μόρφωσή τους και τη σχέση τους με το βιβλίο, και η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, κ. Θεοδώρα Βάσιου, προκειμένου να συγχαρεί τους μικρούς μαθητές για τη συμμετοχή τους.
Κλείνοντας, συγχαίρουμε την αγαπητή μαθήτρια Ελπίδα Ταλλίδου και τους μαθητές που συμμετείχαν, ευχαριστούμε θερμά όλους τους συναδέλφους του Σχολείου για τις ευκαιρίες μόρφωσης και κοινωνικοποίησης που προσφέρουν διαρκώς στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ιτιάς και για όλες τις δράσεις τους, που έχουν ως στόχο τη διαρκή βελτίωση της προσφερόμενης εκπαίδευσης και αγωγής στους μαθητές μας, και συγχαίρουμε θερμά την εκλεκτή κ. Έφη Παπαγεωργίου και τον Επιστημονικά Υπεύθυνο και Διευθυντή του Εργαστηρίου Αγωγής για το Βιβλίο, Επίκουρο Καθηγητή της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας, κ. Τριαντάφυλλο Κωτόπουλο, για την προσφορά τουw στα σχολεία μας μέσα από την άριστη λειτουργία του «Βιβλιολογείου», που μας κάνει περήφανους με τις πρωτοβουλίες του.
Ο Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Ιτιάς
Κωνσταντίνος Μαραγγός



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου