Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Συνάντηση του Υφυπουργού Εργασίας με το ΕΚΦ και τους ανέργους

Το Σάββατο 02-06-2016 το πρωί ο Πρόεδρος και το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας συνοδευόμενοι από πλήθος αγανακτισμένων πολιτών πρώην εργαζομένων στα Ορυχεία Αχλάδας και εργαζομένων στη ΦΑΓΕ, «υποδέχτηκαν» τον Υφυπουργό Εργασίας αρμόδιο για θέματα
κοινωνικών ασφαλίσεων κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο έξω από το κτίριο της Περιφέρειας μέσα σε κλίμα έντονης διαμαρτυρίας και ανησυχίας.
Απαιτήσαμε και καταφέραμε να εξασφαλίσουμε κατ’ ιδίαν συνάντηση αντιπροσωπείας μας με τον κύριο Υφυπουργό πέραν της προγραμματισμένης συνάντησής του με τους θεσμικούς φορείς του τόπου, όπου και του εκθέσαμε τα προβλήματα της περιοχής καταθέτοντας και έγγραφο υπόμνημα.
Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση μαζί του ζητήσαμε άμεση πολιτική παρέμβαση για την επαναλειτουργία του Ορυχείου της Αχλάδας και την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων. Ο κύριος υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα επικοινωνήσει με τον αρμόδιο Υπουργό Ενέργειας για να προωθήσει το θέμα.
Επίσης, ετέθη επιτακτικά το μείζον για την περιοχή ζήτημα των πρώην εργαζομένων της ΦΑΓΕ, για το οποίο δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει με τα ανώτερα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας. Στην αρνητική περίπτωση της μη ομαλής εξέλιξης της εξαγοράς από άλλη εταιρεία, ζητήσαμε την ένταξη των πρώην εργαζομένων της σε Πρόγραμμα Χρηματοδοτικής Συνεισφοράς από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση περιόδου 2014-2020, που θα περιλαμβάνει επιδοτούμενη συμβουλευτική, κατάρτιση και εκπόνηση επιχειρηματικού σχεδίου για το μέλλον τους, όπως έγινε και με εκατοντάδες εργαζόμενους στην Αττική.
Το αυτό ζητήσαμε και για τους απασχολούμενους στον κλάδο της οικοδομικής δραστηριότητας, που πλήττεται βάναυσα τα τελευταία χρόνια.
Ζητήσαμε επίσης επιτακτικά από τον κύριο Υφυπουργό την υλοποίηση του τοπικού ολοκληρωμένου προγράμματος οικονομικού και εργασιακού προσανατολισμού για την περιοχή δεδομένης της τεράστιας ανεργίας, το οποίο συντάχθηκε με δική μας πρωτοβουλία.
Τέλος του μεταφέραμε όλο το αρνητικό κλίμα της περιοχής απέναντι στα κυβερνητικά μέτρα και θέσαμε τις κόκκινες γραμμές του εργατικού κινήματος απέναντι στα επερχόμενα μέτρα για τα Εργασιακά. 
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου