Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Eκδηλώσεις ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης από το ΣΔΕ Φλώρινας

Στις 27 Ιουνίου στο Αμύνταιο και στις 30 Ιουνίου στη Φλώρινα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας σχετικά με το τι είναι το ΣΔΕ, ποιες δυνατότητες παρέχει και ποιο το έργο που επιτελεί.
Στο Αμύνταιο η εκδήλωση έγινε στο
Πνευματικό Κέντρο. Αρχικά μίλησε η Διευθύντρια του Σχολείου. Μετά ομάδα εκπαιδευομένων παρουσίασε με κέφι και ζωντάνια τη Θεατρική Παράσταση «Ο πόλεμος των γενεών». Στη συνέχεια τραγούδησε η χορωδία του Σχολείου έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια κι έπειτα κάποιοι εκπαιδευόμενοι κατέθεσαν τις εμπειρίες τους από τη φοίτησή τους στο ΣΔΕ, ενώ μίλησε κι ο Υποδιευθυντής του Σχολείου. Παράλληλα υπήρχε έκθεση φωτογραφίας με πορτρέτα εκπαιδευομένων κι εκπαιδευτικών, καθώς και καλλιτεχνικά έργα εκπαιδευομένων. Τέλος, απονεμήθηκαν τα Απολυτήρια στους απόφοιτους.
Στη Φλώρινα η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο καφέ μπαρ «Οδός ονείρων». Μετά την ομιλία της Διευθύντριας για το ρόλο και την προσφορά του ΣΔΕ,  κατέθεσαν τις εμπειρίες τους από το ΣΔΕ εκπαιδευόμενες  «…έτσι με καφέ και κουβέντα». Έπειτα οι κόρες κάποιων εκπαιδευομένων μίλησαν από την πλευρά τους για τις μητέρες τους που φοίτησαν στο ΣΔΕ, που ήταν μια μαρτυρία συγκινητική. Διαβάστηκε στη συνέχεια το ποίημα «Δίψα για ζωή» ειδικά γραμμένο για την εμπειρία από το ΣΔΕ. Έπειτα προβλήθηκε βίντεο με στιγμιότυπα από τη φετινή χρονιά, που τράβηξε την προσοχή όλων. Υπάρχει  στη σελίδα: https://www.youtube.com/watch?v=1v_RG9Gy9qw&list=PL7Wz1EvmSUFNESqMs9gdEgaZlAAmexwuS&index=1
Στη συνέχεια η καθηγήτρια του Κοινωνικού Γραμματισμού μίλησε για τα μαθήματα και τις δραστηριότητες της Λαογραφίας που έγιναν φέτος. Παράλληλα υπήρχε έκθεση ζωγραφικής και σχεδίων των εκπαιδευομένων με παραδοσιακά σπίτια της Φλώρινας. Μετά από τον χαιρετισμό του Υποδιευθυντή ακολούθησε, μέσα σε συγκινητικό και χαρούμενο κλίμα, η απονομή των Απολυτηρίων.
Η Διεύθυνση, οι καθηγητές και οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Φλώρινας και του Παραρτήματος Αμυνταίου ευχαριστούμε όλα τα τοπικά blogs και τα μ.μ.ε. που προώθησαν και προωθούν πρόθυμα το έργο μας. Δίνουν έτσι την ευκαιρία στον κόσμο να μάθει για το ΣΔΕ και να το αξιοποιήσει όποιος το έχει ανάγκη. 
Ευχαριστούμε επίσης θερμά την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας για τη διάθεση των ταξί στη μεταφορά των εκπαιδευομένων από τα χωριά τους προς τη Φλώρινα και το Αμύνταιο. Επιτελείται έτσι κοινωνική προσφορά σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη το σχολείο.
Περισσότερα για το ΣΔΕ μπορεί να δει κανείς στην επίσημη ιστοσελίδα του Σχολείου: http://sde-florin.flo.sch.gr/
Για πληροφορίες-εγγραφές το σχολείο θα είναι ανοιχτό κάθε Τετάρτη 9.00-13.00. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 23850 44858 και 6972253462.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου