Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Πανίσχυρες οι Σάρισες με μεγάλες μεταγραφές

Μεγάλη ανανέωση πραγματοποιούν οι ΣΑΡΙΣΕΣ στις αγωνιστικές τους ομάδες. Και η αντρική και η γυναικεία ομάδα αλλάζουν πρόσωπο και στη νέα περίοδο θα εμφανιστούν με νέα σύνθεση πιο δυνατή από κάθε άλλη φορά διεκδικώντας το καλύτερο. Η Διοίκηση της ομάδας αφού εργάστηκε συστηματικά όλο αυτόν τον καιρό ήρθε σε
επαφές με πολλούς παίκτες/τριες και τελικά έκανε τις καλύτερες επιλογές, έτσι ώστε για μία ακόμα αγωνιστική περίοδο η Φλώρινα να βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή».Οι ΣΑΡΙΣΕΣ είναι φέτος ο μεγάλος πρωταγωνιστής της μεταγραφικής περιόδου. Στην γυναικεία ομάδα, η οποία θα αγωνίζεται στη μεγάλη κατηγορία (Α1), η Διοίκηση έκανε την υπέρβαση φέρνοντας στην ομάδα της Φλώρινας την Κινέζα με γαλλική υπηκοότητα νεαρή αθλήτρια Yu Hua Liu. Η 21χρονη παίζει στη Γαλλία, όπου και μεγάλωσε, στην ομάδα της Paris 13, κατηγορία Pro B, ως πρώτη παίκτρια και θα αγωνίζεται ταυτόχρονα και στις ΣΑΡΙΣΕΣ. Στο γαλλικό πρωτάθλημα πέρσι είχε ποσοστό επιτυχίας 80% και θα αποτελέσει το μεγάλο «όπλο» της ομάδας.
Μία ακόμα μεγάλη μεταγγραφή αποτελεί η απόκτηση της Ζαβιτσάνου Γεωργίας (Νo 3, 23 ετών). Η Ζαβιτσάνου, φετινή Πρωταθλήτρια Ελλάδας στο ατομικό γυναικών και μέλος της Εθνικής Ελλάδας, πέρσι αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό και φέτος αποτέλεσε στόχο πολλών ομάδων. Ήταν το πιο «καυτό» όνομα της μεταγραφικής περιόδου. Τελικά οι ΣΑΡΙΣΕΣ κατάφεραν να την αποκτήσουν και να δυναμώσουν και άλλο το σύνολο.
Η ομάδα ενισχύθηκε ακόμα με δύο νεαρές αθλήτριες που πρωταγωνιστούσαν πέρσι με τις ομάδες τους. Η Κιούφη Αλίκη (No 8, 23 ετών), Πρωταθλήτρα Ελλάδας 2016 με την ομάδα του Ταύρου, και 3η στο ατομικό γυναικών ανήκει πλέον στις ΣΑΡΙΣΕΣ ενδυναμώνοντας περαιτέρω την ομάδα. Κοντά της και η νεαρή Κορδούτη Θάλεια (No 20, 19 ετών), η οποία είναι ένα από τα ανερχόμενα αστέρια της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης και πέρσι αγωνιζόταν στα Ταταύλα.
Η τριάδα Φίλη, Εξάρχου και Οικονόμου που οδήγησε πέρσι την ομάδα στην Α1 αποχώρησε. O σύλλογος τις ευχαριστεί για την συνεργασία και τις εύχεται καλή επιτυχία στις νέες τους ομάδες.
Η τετράδα των αθλητριών που ήρθε φέτος στην Φλώρινα αποτελεί ένα πανίσχυρο νεανικό σύνολο που θα διεκδικήσει το Πρωτάθλημα Ελλάδας δυναμικά. Την τεχνική καθοδήγηση της γυναικείας ομάδας θα έχει ο έμπειρος Έλληνας προπονητής Κορδούτης Γιάννης.
Παράλληλα με την ισχυροποίηση της γυναικείας ομάδας η Διοίκηση του συλλόγου θέλοντας να δώσει ευκαιρίες στα νεαρά κορίτσια της Φλώρινας, δημιούργησε μία δεύτερη γυναικεία ομάδα, η οποία θα αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα. Έτσι, πέντε αθλήτριες, Ευθυμίου, Φωτιάδου, Νεδέλκου, Κετσετζή και Άμπα μετακινήθηκαν στον Ο.Ε.Α. Φλώρινας και θα αγωνιστούν στο Α΄ Τοπικό Β. Ελλάδας.
Στην αντρική ομάδα είχαμε επίσης αρκετές αλλαγές. Η ομάδα που θα αγωνίζεται φέτος στο δύσκολο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Β. Ελλάδας ενισχύθηκε σημαντικά και αναμένεται να πρωταγωνιστήσει. Στην ομάδα ήρθαν ο 23χρονος Σταθουλόπουλος Δημήτρης, που πέρσι αγωνίζονταν στον Απόλλων Καλαμαριάς. Ο Αθηναίος αθλητής, φοιτητής στη Θεσσαλονίκη, πέρσι έκανε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα και αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά. Κοντά του από την ίδια ομάδα ήρθε ο νεαρός Μίντσης Ανδρέας, με καταγωγή από τη Φλώρινα. Ο 16χρονος Μίντσης, που πέρσι αγωνίστηκε στην ομάδα Γ.Α.Σ. Ελευσίνας αποτελεί ένα από τα ανερχόμενα αστέρια της επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Β. Ελλάδας. Η τρίτη μεταγγραφή για την αντρική ομάδα είναι ο Κατσαντώνης Ιωάννης (46 ετών), βετεράνος αθλητής  που ως τέταρτος παίκτης με την εμπειρία του θα βοηθήσει σημαντικά στην προσπάθεια. Στις ΣΑΡΙΣΕΣ θα αγωνίζεται για μία ακόμα χρονιά ο Ρουμάνος Predoaica Liviu ο ηγέτης της ομάδας, που με την υψηλή του τεχνική δύσκολα θα χάνει σε αυτήν την κατηγορία. Με τα χρώματα των ΣΑΡΙΣΩΝ θα αγωνίζεται τέλος, ο νεαρός αθλητής Πασσάς Αλέξανδρος από το Αρμενοχώρι.
Με υποσχετική για ένα χρόνο παραχωρήθηκε ο Αραβιάδης Ορέστης στην Ελευσίνα και οι Λυγούρας Σ., Αντωνίου Κ. στον Ο.Ε.Α. Φλώρινας.
Με δύο νέες ουσιαστικά ομάδες οι ΣΑΡΙΣΕΣ είναι πανέτοιμες να ανταποκριθούν στις νέες προκλήσεις. Η Φλώρινα θα εκπροσωπηθεί στα Πρωταθλήματα με δύο δυνατές ομάδες ικανές για όλα.
Όλοι στο σύλλογο νιώθουμε περήφανοι και είμαστε γεμάτοι προσδοκίες για τη νέα σεζόν.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ:

ΕΦΥΓΑΝ: Φίλη Χριστίνα (Δ.Α.Ο. Ταύρου), Εξάρχου Φιλαρέτη (Δ.Α.Ο. Ταύρου), Οικονόμου Ευαγγελία (Ολυμπιακός), Αραβιάδης Ορέστης (Γ.Α.Σ. Ελευσίς), Λυγούρας Σωτήρης, Αντωνίου Κων/νος, Ευθυμίου Άννα, Φωτιάδου Χρυσή, Άμπα Δέσποινα, Νεδέλκου Φλώρα, Κετσετζή Μαρία (Ο.Ε.Α. Φλώρινας).


ΗΡΘΑΝ: Yu Hua Liu (Γαλλία), Predoaica Liviu (Ρουμανία), Ζαβιτσάνου Γεωργία (Φοίνικες Πατρών), Κιούφη Αλίκη (Δ.Α.Ο. Ταύρου), Κορδούτη Θάλεια (Α.Ο. Ταταύλα), Σταθουλόπουλος Δημήτρης (Α.Ο. Άρης 2006), Μίντσης Ανδρέας (Απόλλων Καλαμαριάς), Κατσαντώνης Ιωάννης (Π.Α.Σ. Εχέδωρος Σίνδου), Πασσάς Αλέξανδρος (Π.Σ. Αρμενοχωρίου).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου