Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

17 Νοέμβρη

Μετά από πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας, με μια απλή και λιτή τελετή που πραγματοποιήθηκε, τιμήσαμε τους αγώνες των Αγωνιστών του Πολυτεχνείου που πάλεψαν και θυσιάστηκαν για την υπεράσπιση της δημοκρατίας,  για το δικαίωμα στη
μόρφωση, για το δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρεπή ζωή.
Οι νέοι ξεσηκώθηκαν, εναντιώθηκαν στη χούντα των συνταγματαρχών και διεκδίκησαν το αιώνιο δικαίωμα στην ελευθερία. Και υπήρξαν θύματα. Οι φοιτητές στην Ελλάδα που ξεσηκώθηκαν τότε, υπενθύμισαν στον Έλληνα να διεκδικεί και να ελπίζει. Και καλούσαν Στρατό και Αστυνομία, την ώρα που τους χτυπούσαν, να ενωθούν μαζί τους, κόντρα σε ένα αυταρχικό καθεστώς.
Την ώρα που οι εργαζόμενοι σηκώνουν στις πλάτες τους δυσβάσταχτα βάρη, οι συνταξιούχοι ζουν με συντάξεις πείνας, οι άνεργοι πολλαπλασιάζονται χάνοντας κάθε ελπίδα για το αύριο και οι νέοι βλέπουν το μέλλον τους να υποθηκεύεται, τα αιτήματα του Πολυτεχνείου για «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» καθίστανται επίκαιρα και διαχρονικά.
Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, σπουδαστές και νεολαία συνεχίζουν τον αγώνα και τις διεκδικήσεις για δημοκρατία και ισονομία για αποφάσεις και μέτρα που θα ανατρέψουν τη δραματική κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.
Για να μπει ένα τέρμα στη συνεχιζόμενη λιτότητα και τα βάσανα του ελληνικού λαού, είναι όσο ποτέ αναγκαία και απαραίτητη η ενεργός συμμετοχή των εργαζομένων, της νεολαίας, της κοινωνίας σε ένα πλατύ μέτωπο, που θα πρωταγωνιστήσει για την ανατροπή των μνημονίων και την επαναφορά των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.

1 σχόλιο:

  1. Σαν δεν ντρέπεστε. πήγατε εννιά άτομα, πρωί στα μουλωχτά για να μην έχετε την τύχη των ομοϊδεατών σας σε όλη την Ελλάδα. Σας φτύνουν παντού και ακόμα αναρωτιέστε αν βρέχει. Ή το πιθανότερο είναι πως δεν σας νοιάζει καν. Ξεφτίλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή