Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Ψήφισμα του ΔΣ του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υπ. Δρ του Τμήματος Νηπιαγωγών “Ρόζα Ιμβριώτη” για την 43η Επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Δίχως τουφέκι και σπαθί, με τον ήλιο στο μέτωπο, υπήρξατε ήρωες και ποιητές μαζί. Είστε το Ποίημα. Απλώνοντας το χέρι μου δεν φτάνει ως εκεί που ωραία λουλούδια τις μορφές σας Λιτανεύει ο αέρας της αρετής. Ω παιδιά μου, Μπροστά σ' αυτό το ποίημα μετράει μόνο η σιωπή. 
Νικηφόρος Βρεττάκος,  Μικρός Τύμβος (Πολυτεχνείο)

Σαράντα τρία χρόνια μετά την
Εξέγερση του Πολυτεχνείου του 73', οι διεκδικήσεις και αξιώσεις της φοιτητικής κοινότητας στο συγκείμενο της οικονομικής κρίσης παραμένουν πιο επίκαιρες από ποτέ. Οι νέοι και νέες που θυσιάστηκαν κάτω από τις ερπύστριες του άρματος της Χούντας των Συνταγματαρχών, κατέθεσαν την ψυχή τους για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. 
Σε αυτές τις αξίες δηλώνουμε παρών, τιμούμε τους αγώνες για ελευθερία, ίσες ευκαιρίες για όλους και όλες, δικαιοσύνη και δημοκρατία. Η φωνή μας ενώνεται με χιλιάδες συναδέλφους και συναδέλφισσες που αγωνιούν για ένα καλύτερο μέλλον της νεολαίας της χώρας μας. Ο φακός της ιστορίας για άλλη μια φορά μας βρίσκει στις επάλξεις. 
Το  Δ.Σ του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψηφίων Διδακτόρων του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας  - "Ρόζα Ιμβριώτη"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου