Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016

Βιβλιοπαρουσίαση: «Στον αστερισμό της παράνοιας»

Καλείστε να  παρευρεθείτε στην παρουσίαση του βιβλίου του Στέργιου Α. Σαββίδη με τίτλο: «Στον αστερισμό της παράνοιας» και υπότιτλο: « Η γενιά της λειψής Δημοκρατίας», των εκδόσεων «Ερωδιός» Θεσσαλονίκης»
Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη  16  Νοεμβρίου, στις 6.00 η ώρα το απόγευμα, στο Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Φλώρινας.
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:  
κ. Γερμανίδης Θανάσης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, και η κα Ζαχαροπούλου Σοφία, φιλόλογος. Χαιρετισμό θα απευθύνει η Σχολική Σύμβουλος των Φιλολόγων κα Άννα Πολατίδου.
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι φιλόλογοι: Μαλεσιάγκου Δομνίκη και Παπαδοπούλου Θεοδώρα.  Την εκδήλωση στηρίζει η Ένωση Φιλολόγων Φλώρινας.

Το περιεχόμενο σε συντομία
 Ένα οδοιπορικό με βιώματα και εμπειρίες από την Ελλάδα των δεκαετιών του ’50 και του ’60, με αφετηρία το περιβάλλον μιας επαρχίας και κατάληξη στις πόλεις της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.
Η γραφή μας μεταφέρει σε μια επώδυνη όσο και ενδιαφέρουσα εποχή των κινημάτων και των κοινωνικών εντάσεων, όπου αποτυπώνονται οι προσδοκίες των ανθρώπων για μια καλύτερη ζωή, μέσα από τους αγώνες, για παιδεία, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Μια εποχή, λοιπόν, που σφράγισε τις συμπεριφορές των ανθρώπων, όπως αποτυπώνονται στη στάση και τους χαρακτήρες των ηρώων του βιβλίου.
Εν προκειμένω, οι κάθε είδους αναφορές, κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές κ.α. υπακούουν στη γραφή, την υπηρετούν και τη στηρίζουν, ώστε να είναι αξιόπιστη και ελκυστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου