Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Όσοι πήγαν λουλούδια στον Ομπάμα ΔΕΝ έχουν σχέση με το Πολυτεχνείο



Τι ειρωνεία! Μέρες μνήμης και τιμής των αγώνων για μια Ελλάδα με Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία για το λαό και τη νεολαία και μια ,δήθεν, «αριστερή»
Κυβέρνηση «κλίνει γόνα» στους φονιάδες των λαών.
Όσοι πήγαν λουλούδια στον Ομπάμα ΔΕΝ έχουν σχέση με την πύλη της εξέγερσης, στην πύλη γράφτηκε μια για πάντα: «Έξω αι ΗΠΑ» «Έξω το ΝΑΤΟ». Όσοι συμμάχησαν με τη Μέρκελ και τους δανειστές, ας μη μολύνουν τους τόπους εκτέλεσης και εξορίας των αλύγιστων της ταξικής πάλης. Τελικά όσοι υιοθέτησαν το «There Is No Alternative» και κυβερνούν το λαό, αντί να κυβερνούν για το λαό, θα βρεθούν αναπόφευκτα στα αζήτητα της ιστορίας.
Είναι οι πολιτικές διαχείρισης της κρίσης αυτές που τσακίζουν εργατικά δικαιώματα και ελευθερίες. Αυτή είναι η πολιτική βάση πάνω στην οποία αναπτύσσεται σε όλη την Ε.Ε. η ακροδεξιά ρητορεία, το μίσος και ο ρατσισμός. Αυτό εκφράστηκε ,εκκωφαντικά, με την εκλογή Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές.
Το πολυτεχνείο διδάσκει πως μόνο σε ευθεία σύγκρουση με τις αιτίες των προβλημάτων, μπορούν να δοθούν απαντήσεις στα καυτά λαϊκά προβλήματα. Οι μέρες της εξέγερσης απέδειξαν πως καμία εξουσία ΔΕΝ είναι παντοδύναμη, όταν ο λαός πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Ακόμη και η πιο σιδερόφρακτη εξουσία τρίζει, όταν γυρίζει ο τροχός της ιστορίας. Πολύ περισσότερο, πως τις μεγάλες ,ιστορικές, καμπές προετοιμάζουν μικρές καθημερινές μάχες, που πολλές φορές μοιάζουν ασήμαντες!
Από το πολυτεχνείο πέρασε η ίδια κόκκινη κλωστή, αυτή που ενώνει το χθες με το σήμερα και το αύριο. Αυτή που ενώνει τους αγώνες του χθες με το όραμα για μια διαφορετική οργάνωση της ελληνικής κοινωνίας. Με αυτό συνδέθηκε και η εξέγερση του Νοέμβρη.
Καλούμε κυρίως τη νεολαία της πόλης, τους άνεργους, τους απλούς ανθρώπους, όλους όσους πλήττονται από την πολιτική της Κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΔΝΤ, να τιμήσουμε την επέτειο της εξέγερσης. 
Είναι ζήτημα τιμής και αξιοπρέπειας να αλλάξει η θλιβερή και αναντίστοιχη της αναγκαιότητας εικόνα των άμαζων διαδηλώσεων.
Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία θα στηρίξει την κινητοποίηση που διοργανώνουν Π.Α.ΜΕ. - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - Μ.Α.Σ. - Συλλόγου Γυναικών Φλώρινας (ΟΓΕ) την Πέμπτη 17 Νοέμβρη στις 18:00 στην κ. Πλατεία.
Καλούμε όλους τους πολίτες της πόλης ,ανεξάρτητα από την όποια κριτική/διαφωνία μπορούν να έχουν με τους φορείς, ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ τη συγκέντρωση, ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜOΝΑΔΙΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕΙ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ. Σε αντίθεση με όσους θα στήσουν πολιτικά μνημόσυνα, χωρίς να μπορούν ούτε καν να ψελλίσουν τα συνθήματα του αγώνα.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου