Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

Επισκέψεις του Κ.Σέλτσα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες

To  Σάββατο 11/2/2017 ο βουλευτής κ. Σέλτσας Κώστας μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες κ. Μοναχολιά Ηλία και τον Διευθυντή Βιομάζας-Γεωθερμίας κ. Χλαμπουτάκη Μιχάλη, επισκέφθηκαν τον ΑΗΣ Αμυνταίου
και τις εγκαταστάσεις της δημοτικής επιχείρησης τηλεθέρμανσης ευρύτερης περιοχής Αμυνταίου (ΔΕΤΕΠΑ Α.Ε.).
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η διερεύνηση της δυνατότητας κατασκευής και εφοδιασμού σταθμού συμπαραγωγής θερμότητας και ηλεκτρισμού με καύσιμο βιομάζας και ισχύ έως 25MWe. Η θερμική ισχύς της μονάδας θα τροφοδοτήσει το δίκτυο τηλεθέρμανσης της ΔΕΤΕΠΑ, ενώ η ηλεκτρική ισχύς θα καλύψει μεγάλο ποσοστό των υποχρεώσεων της χώρας σε ότι αφορά την ηλεκτρική παραγωγή από βιομάζα.
Επί τη ευκαιρία της επίσκεψης του στον Ν Φλώρινας οι εκπρόσωποι  της ΔΕΗ Ανανεώσιμες επισκέφτηκαν θεσμικούς φορείς της περιοχής με στόχο  την διερεύνηση της δυνατότητας συλλογής της τοπικής βιομάζας. Επιπρόσθετα  συζητήθηκαν και οι δυνατότητες της περιοχής ειδικά στην υδροηλεκτρική παραγωγή. Για τον σκοπό αυτό συνοδεία του βουλευτή Κ. Σελτσα και του Αντιπεριφερειάρχη Σ. Μπίρου οι εκπρόσωποι της ΔΕΗΑΝ επισκέφθηκαν το φράγμα της Τριανταφυλλιάς και της Παπαδιάς.
Σέλτσας Κωνσταντίνος

Βουλευτής Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου