Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Παρέμβαση της Επιτροπής Διεκδίκησης για την επίλυση των προβλημάτων υποδομής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα

Για την επίλυση των χρονιζόντων προβλημάτων υποδομής στην Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας, συγκροτήθηκε η «Επιτροπή Διεκδίκησης για την επίλυση των προβλημάτων υποδομής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
στη Φλώρινα». Στην επιτροπή συμμετέχουν: ο κοσμήτορας της Παιδαγωγικής Σχολής, οι πρόεδροι των Τμημάτων της Φλώρινας (Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών, Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών), η πρόεδρος του συλλόγου καθηγητών (ΕΣΔΕΠ), καθηγητές των 3 τμημάτων, ο πρόεδρος του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων και οι πρόεδροι των φοιτητικών συλλόγων του ΠΤΔΕ και ΠΤΝ.
Η πρώτη ενέργεια της επιτροπής ήταν η προετοιμασία και η παράδοση του υπομνήματος που ακολουθεί στον Υπουργό Παιδείας με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας.
Το πρόβλημα των υποδομών του Πανεπιστημίου στη Φλώρινα χρονίζει και η επιτροπή δημοσιοποιεί το υπόμνημα για την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, η συμπαράσταση της οποίας είναι απαραίτητη για την γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Αξιότιμε κ. Υπουργέ
Με το συνοπτικό αυτό υπόμνημα αποσκοπούμε στην παρουσίαση του κύριου και καίριου προβλήματος των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα (Παιδαγωγική Σχολή και Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών - ΤΕΕΤ).
Εδώ και αρκετά χρόνια δεν μπορούν να γίνουν εργασίες συντήρησης στα κτήρια και στον περιβάλλοντα χώρο της Παιδαγωγικής Σχολής, ούτε νέες οικοδομικές εργασίες (π.χ. νέο κτήριο ΤΕΕΤ), καθώς το κτήριο είναι «αυθαίρετο» και προϋπόθεση για τη νομιμοποίησή του και την πραγματοποίηση τέτοιου είδους εργασιών αποτελεί η ύπαρξη Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου. 
Η ανάγκη για Τοπικό Ρυμοτομικό είναι πια επιτακτική, καθώς τα προβλήματα λειτουργικότητας των κτηρίων και της ασφάλειας για τους χρήστες τους είναι πλέον ιδιαίτερα σοβαρά και απαιτούν άμεσες παρεμβάσεις, ενώ είναι ορατός ο κίνδυνος να χαθεί η ευκαιρία χρηματοδότησης των αναγκαίων έργων μέσω του ΕΣΠΑ.
Σας υποβάλλουμε το σχετικό αίτημα για την επείγουσα αντιμετώπιση του προβλήματος του Τοπικού Ρυμοτομικού και είμαστε στη διάθεσή σας για διευκρινήσεις και τεκμηρίωση.
Φλώρινα, 20-3-2017
Η Επιτροπή Διεκδίκησης
(ακολουθούν υπογραφές των μελών της επιτροπής)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου