Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Πρόγραμμα Erasmus+ για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας εταίρος του προγράμματος στρατηγικής συνεργασίας DIVE in Social Entepreneurship του Erasmus+ ΚΑ2 συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμμετέχει σε ένα σημαντικό έργο που στόχο έχει την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας και της κοινωνικής
επιχειρηματικότητας με έμφαση στην καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας. Οι εταίροι του προγράμματος προέρχονται από χώρες με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όπως αυτές των Βαλκανίων (FYROM, Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία) και εταίροι από όλο τον πλανήτη όπως η Νότιος Αφρική, η Κόστα Ρίκα και η Βραζιλία. Στις δράσεις του προγράμματος περιλαμβάνεται και μία μεγάλη έρευνα για τις επιπτώσεις της ανεργίας των νέων αλλά και  την διερεύνηση των προβλημάτων που προκαλούν τα τρομακτικά ποσοστά ανεργίας στις χώρες εταίρους του προγράμματος.
Τα στάδια του προγράμματος περιλαμβάνουν  σεμινάρια και τοπικές επισκέψεις εργασίας. Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων φιλοξενούνται στην πόλη της Φλώρινας από τις 16/03/2017 έως και 25/03/2017 νέοι επιστήμονες, επιχειρηματίες και μέλη φορέων της κοινωνικής οικονομίας από τις χώρες εταίρους του προγράμματος. 
Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας στηρίζει με συνέπεια και συνέχεια την νεολαία της περιφέρειας μας και προσφέρει πολλές εναλλακτικές ευκαιρίες για την νεολαία και όχι μόνο. 
Στο πλαίσιο της δράσης σας προσκαλούμε στην συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23/03/2017 και ώρα 17.30 στο Ξενοδοχείο Λίνγκος στην Φλώρινα.

Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας
Οι Νέοι Μπροστά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου