Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Δράσεις του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Φλώρινας

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Φλώρινας στο πλαίσιο των δράσεών του, υλοποίησε κοινές δράσεις με την Ελληνική Αστυνομία βάση του 20-5-2016 Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του ΟΚΑΝΑ.
Συγκεκριμένα το Κέντρο Πρόληψης
συνεργάστηκε με  το τμήμα Ασφάλειας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας και εφαρμόστηκε μία σειρά συναντήσεων σε 2 ομάδες , σύνολο 30 ατόμων : στο τμήμα ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας και στην Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής της  Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), του ιδίου τμήματος.
Τα θέματα που επεξεργαστήκαμε ήταν η γνωριμία μεταξύ των δύο φορέων, οι ανάγκες  και η φιλοσοφία τους, ζητήματα για την χρήση ουσιών νόμιμων και παράνομων , το προφίλ του εξαρτημένου, και η  νεανική παραβατικότητα (εκφοβισμός, χρήση ουσιών και άλλη συναφή παραβατικότητα).
Από αυτές τις συναντήσεις προέκυψε η ανάγκη περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων με στόχο την βοήθεια  των χρηστών και των οικογενειών τους ( συμβουλευτική και παραπομπή στα κατάλληλα προγράμματα απεξάρτησης που λειτουργούν στην Ελλάδα) 
Τις συναντήσεις συντόνισαν τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης Βικτώρια Ζιώγα – Ψυχολόγος- Επ. υπεύθυνη, Σιάκου Ρόζμαρυ- Ψυχολόγος, Βογδάνης Θεόδωρος- Κ. Λειτουργός.  
                                                                              Ο Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης 

                                                                                                 Αντωνιάδης Γεώργιος 
                                                                                     Περιφερειακός Σύμβουλος
                                                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου