Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Ψήφισμα για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας σε έκτακτη συνεδρίασή του, την Παρασκευή 13-10-2017 και μετά το άκουσμα της άνανδρης δολοφονίας του συναδέλφου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, αποφασίζει ομόφωνα: 

Εκφράζει τον αποτροπιασμό του και καταδικάζει με τον πλέον απόλυτο τρόπο την αισχρή δολοφονική ενέργεια σε βάρος ενός ευγενούς ανθρώπου και έγκριτου δικηγόρου, ο οποίος είχε παρασταθεί και στα Δικαστήρια της Φλώρινας, εκτελώντας τα καθήκοντά του με αυταπάρνηση, ήθος και σύνεση. 
Η δολοφονία αυτή στρέφεται κατά ολόκληρου του δικηγορικού και νομικού κόσμου και κυρίως κατά των απλών ανθρώπων, που προσδοκούν οι νομικοί παραστάτες τους να αφοσιώνονται απερίσπαστοι στα καθήκοντά τους.
Οι Δικηγόροι της Φλώρινας, όπως και όλης της χώρας, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα ασκούμε τα καθήκοντά μας με μόνο γνώμονα την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών που μας εμπιστεύονται. Καμία ενέργεια θρασύδειλων εγκληματιών δεν πρόκειται να μας τρομοκρατήσει ή να μεταβάλει την θέση μας ως θεματοφυλάκων ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων. 
Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια, τους οικείους και τους συνεργάτες του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και ως ελάχιστη ένδειξη πένθους θα απέχουμε από τα καθήκοντά μας, την προσεχή Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 και Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017.


Για το Δ.Σ.
                                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                 Δημήτριος Π. Στεφανίδης   Αλέξανδρος Ν. Σιάμκουρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου