Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Ο Κ.Σέλτσας για τις θετικές εξελίξεις στη μονάδα Βιομάζας του Αμυνταίου

Μετά τη σημερινή επικοινωνία μας με τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Γεωθερμίας και Βιομάζας της εταιρείας «ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ» κ. Μιχάλη Χλαμπουτάκη, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως η εταιρεία έχει δημοσιοποιήσει επίσημη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για αναζήτηση
στρατηγικού επενδυτή, προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου της μονάδας βιομάζας στον ΑΗΣ Αμυνταίου (https://www.ppcr.gr/el/biomassft). Η εταιρεία μαζί με τον εταίρο που θα προκύψει από την διαγωνιστική διαδικασία θα υλοποιήσουν τόσο την ανάπτυξη όσο και τη λειτουργία του Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση Βιομάζας ισχύος 25 MW στο Αμύνταιο. Η πρόσκληση αυτή θα δημοσιοποιηθεί στον εγχώριο τύπο μέχρι τις 27/12/2017 και στον διεθνή (Financial Times) μέχρι τις 2/1/2018.    
Η μεγάλη αυτή επένδυση, ύψους περίπου 75 εκ ευρώ θα συμβάλει καθοριστικά, ώστε να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα με την τηλεθέρμανση του Αμυνταίου, θα ενισχύσει το εισόδημα των αγροτών, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα δώσει ένα νέο στίγμα προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Θα είναι το πρώτο έργο τέτοιου μεγέθους στην Ελλάδα και το πρώτο που θα πραγματοποιήσει η εταιρεία στη χώρα.
Όλα τα παραπάνω προέκυψαν μετά από συστηματική εργασία της εταιρείας, στελέχη της οποίας είχαν επισκεφθεί την περιοχή μας τον προηγούμενο Ιούνιο και είχαν την ευκαιρία να επιθεωρήσουν τις εγκαταστάσεις του ΑΗΣ και να έρθουν σε επικοινωνία με παραγωγούς της περιοχής που θα προμηθεύουν την νέα μονάδα. Η προσωπική παρέμβαση και συνεργασία του Βουλευτή με την ΡΑΕ και τη ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ για την δημιουργία της μονάδας στο Αμύνταιο και όχι στην Κοζάνη ήταν καταλυτική προκειμένου να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στο μέλλον με την Τηλεθέρμανση της περιοχής Αμυνταίου λόγω των περιορισμένων ωρών λειτουργίας του ΑΗΣ.  
Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου