Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Η πλάγια σκέψη

Ένας Πρόεδρος μια πολυεθνικής εταιρίας αποφάσισε να αποσυρθεί από το τιμόνι, κάλεσε τους τρεις γιους και είπε: Τώρα που έφτασα στην δύση της ζωή μου επιθυμώ να ξεκουραστώ, θα αφήσω την εταιρία μου στον καλύτερο αύριο νωρίς το πρωί να είστε και οι τρεις στο γραφείο μου.

Ο πατέρας γνώριζε τον χαρακτήρα του καθένα, ο μεγάλος ήταν μετριοπαθής, ο μεσαίος έντιμος και ο μικρός εξωστρεφής, το απόγευμα που πήγε σπίτι ανακοίνωσε στην γυναίκα την απόφαση του, ταυτόχρονα της είπε ότι δυσκολεύεται να δώσει το τιμόνι σε έναν από τους τρεις, η γυναίκα του είπε: Το πρωί που θα έρθουν δώσε και στους τρεις ένα φύλλο χαρτί και πες τους να το στήσουν όρθιο, όποιος το καταφέρει αυτός το αξίζει.
Πράγματι την επομένη μέρα και οι τρεις ήταν παρόντες, ο πατέρας έδωσε από ένα φύλλο χαρτί στον καθένα και τους είπε να το στήσουν όρθιο… προσπάθησαν για αρκετή ώρα χωρίς αποτέλεσμα, στο τέλος ο μικρός τσάκισε το χαρτί στα δυο σε σχήμα γωνίας και το άφησε πάνω στο γραφείο! ο πατέρας με έκπληξη είδε την «πλάγια σκέψη» και τον προσφώνησε Άξιος Πρόεδρος.
Ο νέος Πρόεδρος της πολυεθνικής την επόμενη μέρα κάλεσε τα δυο αδέλφια και είπε: Δεν αρκεί ένας εξωστρεφής να διοικήσει μια τόσο μεγάλη εταιρία, ένας μετριοπαθής και ένας έντιμος είναι χρήσιμοι, από σήμερα θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας θα μοιραστούμε κάθε επιτυχία και κάθε πρόβλημα, θα γνωρίσουμε χαρές και λύπες θα αγωνιστούμε ενωμένοι και μονοιασμένοι μακριά από μικροσυμφέροντα, όποιος είναι έτοιμος μπορεί να σταθεί κοντά μου όποιος δεν είναι καλό είναι να φύγει τώρα.-

    Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος Εκδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου