Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

2η δράση του προγράμματος "Χιονονιφάδα"

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη δράση του προγράμματος ΧΙΟΝΟΝΙΦΑΔΑ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων που διοργανώθηκε από τον Σ.Ο.Χ. Φλώρινας, την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας και το Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας Πισοδερίου.

Στην διοργάνωση συμμετείχε το Δημοτικό Σχολείο Μελίτης, που επισκέφθηκε το Χ.Κ. Βίγλας Πισοδερίου στις 15/03/2018 με 85 μικρούς μαθητές που κέρδισαν την πρώτη τους χιονονιφάδα. Σχηματίστηκαν τέσσερα (μονοώρα) συνεργεία τεχνικής κατάρτισης στο snowpark όπου τα παιδιά διδάχτηκαν την βασική τεχνική και θέση του αλπικού μέχρι το σταμάτημα με στεμ. Επίσης μέσα από μια παρουσίαση-προβολή τα παιδιά διδάχτηκαν ιστορικά στοιχεία σχετικά με την χιονοδρομία, και την ιστορία του Χιονοδρομικού Κέντρου και του Συλλόγου. Επίσης έγινε πλήρης ενημέρωση σχετικά με τα αθλήματα της χιονοδρομίας,  το χιονοδρομικό κέντρο και την ασφαλή διεξαγωγή του αθλήματος.
Στην διοργάνωση συμμετείχαν, οι προπονητές του Συλλόγου Δημητριάδης Φραγκίσκος, Γάστη Θωμαή και Μπαντίκη Εύα, καθώς επίσης και δύο δάσκαλοι της Σχολής Σκι του Χιονοδρομικού Κέντρου. Η διεξαγωγή του προγράμματος στο Χιονοδρομικό συντονίστηκε από τον αντιπρόεδρο και τον έφορο αλπικού του Συλλόγου (Γιαζιτζίδης Σ.– Δούμτσης Κ.)
Το χιονοδρομικό Κέντρο διέθεσε δωρεάν τους δασκάλους, παρείχε δωρεάν εξοπλισμό, και ειδικές τιμές σε όλες τις υπόλοιπες υπηρεσίες. Η διοργάνωση αποτέλεσε πολύτιμη εμπειρία για όλους, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και όλοι ζήτησαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα και την επόμενη χρονιά. 
 Το ΔΣ του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (Δ/νση 1ο βάθμιας εκπαίδευσης) για την άψογη συνεργασία. 
  Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Καράντζας Λάζαρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου