Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Η «τράπουλα» (ήταν στημένη)

Μια συγκυβέρνηση εκτίμησε ότι πρέπει να «κατέβει» σε πρόωρες εκλογές, αλλά πως; ο ένας εκ των εταίρων ήταν δύσκολο να μπει στην βουλή, οι έρευνες έδιναν λιγότερο από το 3%.

Οι δυο αρχηγοί έστρωσαν την «τράπουλα», αποφάσισαν το μικρό κόμμα να κάνει μια «ηρωική έξοδο» για να οδηγήσει την κυβέρνηση στις επιθυμητές εκλογές, παράλληλα θα ανέβαιναν τα ποσοστά του εκμεταλλευόμενο την «αντίσταση» σε εθνικά θέματα για την κάθετη διαφωνία του σε ονομασία γειτονικού κρατιδίου.
Το κέρδος θα ήταν διπλό, αφ ενός η συγκυβέρνηση πέφτει και πάει για πρόωρες εκλογές και αφ εταίρου το μικρό κόμμα ξαναμπαίνει στην βουλή διότι οι «έξυπνοι» ψηφοφόροι θα πιστέψουν ότι το μικρό κόμμα έριξε την κυβέρνηση, θα πιστέψουν στις κόκκινες γραμμές που έθετε και ότι διακατέχεται ακόμα από πατριωτικά φρονήματα.
Αισιοδοξούσαν στις πρόωρες εκλογές να πάρουν και πάλι την διακυβέρνηση της χώρας, αν δεν έφταναν τα ποσοστά που ήθελαν είχαν σχεδιάσει βοήθεια από άλλη συγκλίνουσα πολιτική δύναμη που γνώριζαν ότι ήταν πρόθυμη να την δώσει.
Η «τράπουλα» στήθηκε, όλα ήταν έτοιμα σχεδιασμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, είχαν και την στήριξη των ισχυρών, έτσι προχώρησαν στο σχέδιο τους.
Οι εκλογές ανακοινώθηκαν για τον Οκτώβριο μήνα, οι μηχανές άναψαν και όλοι έτρεχαν να συγκεντρώσουν ψήφους.
Οι εκλογές ήρθαν, έγιναν και όλα εξελίχθηκαν όπως σχεδιάστηκαν, συγκυβέρνησαν και πάλη κερδίζοντας οριακά τις εκλογές.-

Κεντρική ιδέα: Αυτός που στήνει την «τράπουλα» πάντα κερδίζει.

Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος Εκδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου