Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση Επιτροπής Ειρήνης

Ανοιχτό κάλεσμα σε σύσκεψη την Τετάρτη 2 Μάη και ώρα 7μμ στο Εργατικό Κέντρο Φλώρινας για  τη συγκρότηση Τοπικής Επιτροπής Ειρήνης της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη

Δεν πάνε πολλές μέρες που οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ΗΠΑ – Βρετανίας – Γαλλίας εξαπέλυσαν επίθεση ενάντια στη Συρία με πρόσχημα τη χρήση χημικών όπλων από το Συριακό στρατό, που για άλλη μια φορά δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ.  Η επίθεση έγινε με τη στήριξη και ανοχή της υπόλοιπης λυκοσυμμαχίας των ΝΑΤΟ – ΕΕ και  των κυβερνήσεων τους.  Πραγματικός λόγος της επίθεσης είναι ο ανηλεής ανταγωνισμός των μακελάρηδων των λαών για τον έλεγχο των πηγών Ενέργειας, των αγορών και των δρόμων μεταφοράς. Έλεγχος που προϋποθέτει “φιλικά” καθεστώτα ή χάος, όπως είδαμε στη Λιβύη και στο Αφγανιστάν. 
Η συμμετοχή της Ελλάδας στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα είναι κίνδυνος για το λαό, με απρόβλεπτες συνέπειες. Είναι ψέμα ότι η Ελλάδα δεν συμμετέχει, όταν η κυβέρνηση έχει κάνει την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι για τα αεροπλανοφόρα και την αρμάδα των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ. Όταν η Τουρκία έχει ήδη εισβάλει σε Κύπρο και Συρία και μπαινοβγαίνει στο Αιγαίο, στηριζόμενη στην ανοχή των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ που έχουν σβήσει τα σύνορα στο Αιγαίο και θέλουν να την αξιοποιήσουν εναντίον της Ρωσίας. Η στάση των Ελληνικών κυβερνήσεων υπέρ των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ εξυπηρετεί τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της Ελλάδας, που σαν κοράκια περιμένουν τα συμβόλαια που θα βγουν μετά την καταστροφή και τη δολοφονία των λαών. Και για όλα αυτά ξοδεύονται απίστευτα κονδύλια τα οποία η κυβέρνηση τα στερεί από τα σχολεία, τα νοσοκομεία τις κοινωνικές δομές.
Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) επισημαίνει τους νέους ακόμα πιο σοβαρούς κινδύνους για τον ελληνικό λαό κι όλους τους λαούς της περιοχής. Αυτό που γίνεται γύρω μας είναι η πρακτική έκφραση του συνθήματος  «Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν» ! Στο καυτό μέτωπο της Συρίας, στο δολοφονικό όργιο του Ισραήλ στην Παλαιστίνη, στην ανοιχτή πληγή της Ουκρανίας είναι ορατή η ματωμένη σφραγίδα του ιμπεριαλισμού ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Στην κόντρα τους με ΡΩΣΙΑ-ΚΙΝΑ κλπ. δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα. 
Τα ελληνοτουρκικά με την όλο και πιο επιθετική στάση της Τουρκίας, οι διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας, οι παραβιάσεις ελληνικού εναέριου και θαλάσσιου χώρου, οι απειλές για την ΑΟΖ στο Αιγαίο, την Κύπρο, δεν είναι «καρπός εσωτερικών προβλημάτων», είναι αξιώσεις της αστικής τάξης της Τουρκίας στο πλαίσιο ευρύτερων σχεδιασμών και παζαριών στην περιοχή. Οι  ανταγωνισμοί των κυρίαρχων τάξεων των δύο χωρών, δεν είναι υπόθεση των δύο γειτονικών λαών. Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να μοιράσουν μεταξύ τους και κάθε βήμα ένταξης στο «παιχνίδι» εγκυμονεί θανάσιμους κινδύνους.  
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κι όλα τα κόμματα που συντάσσονται στη γραμμή της «εθνικής ενότητας – εθνικής ομοψυχίας» φέρουν  βαριές ευθύνες για την εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Εξίσου βαριές είναι οι ευθύνες τους για τη μετατροπή της Ελλάδας σε ένα τεράστιο ορμητήριο-βάση εξόρμησης των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Κοντά στις υπάρχουσες ευρωνατοϊκές βάσεις του θανάτου, νέες βάσεις έρχονται να ενισχύσουν τις πολεμικές δυνατότητες των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Στον πυρετό της πολεμικής προετοιμασίας τους για χτύπημα στη ΣΥΡΙΑ, η βάση της Σούδας έχει την «τιμητική της». Δεν μπορούν να παριστάνουν τους αθώους όταν προσφέρουν βάση εξόρμησης για τις δολοφονικές επιχειρήσεις των ιμπεριαλιστών.
Όλα τα παραπάνω, ο ορατός κίνδυνος ενός γενικευμένου πολέμου, κάνουν επιτακτική την ανάγκη αγωνιστικής επαγρύπνησης και ετοιμότητας του αντιιμπεριαλιστικού αντιπολεμικού κινήματος . 

  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους
  • Καμία αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν
  • Επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών από τις ΝΑΤΟικές αποστολές
  • Κλείσιμο της βάσης της Σούδας και όλων των βάσεων και στρατηγείων
  • Κατάργηση των πυρηνικών – Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του

Σωματείο Εμπορικών Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων σε επιχειρήσεις παροχής Υπηρεσιών Φλώρινας (ΠΑΜΕ)
Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας, Μέλος ΟΓΕ
Σωματείο εργατοτεχνιτών και εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΝ)
Μέτωπο αγώνα σπουδαστών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου