Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας διοργανώνει εβδομάδα “εθελοντικής αιμοδοσίας” και καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν. 

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 14  έως και την Παρασκευή 18 Μαΐου και ώρα 8:30 το πρωί μέχρι τις 13:00 το μεσημέρι στο τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Φλώρινας.
Λαμβάνοντας υπόψη πως: 
  • Η “εθελοντική αιμοδοσία” είναι και πρέπει να αποτελεί χαρακτηριστικό στοιχείο του πολιτισμού μας. Σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης απαντάμε με αλληλεγγύη και προσφορά στο συνάνθρωπο. Στόχος μας είναι η προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών μέσω της ενθάρρυνσης για συμμετοχή στην παραπάνω δράση, όσο το δυνατόν περισσότερων συναδέλφων, ώστε να γίνουν τακτικοί “εθελοντές αιμοδότες”.
  • Καθοριστική σημασία αποτελεί όμως, η δημιουργία μιας “νέας γενιάς αιμοδοτών”, την οποία ευελπιστούμε να δημιουργήσουν  οι  μαθητές μας,  μέσω της ενστάλαξης σε αυτούς της ιδέας, πως η “μη αμειβόμενη εθελοντική αιμοδοσία”  αποτελεί μία αυτονόητη και φυσιολογική πράξη, η οποία αρμόζει στη συμπεριφορά του σύγχρονου ανθρώπου, που  σέβεται τη ζωή και την υγεία των συνανθρώπων του. 
  • Το αίμα δεν παράγεται ούτε αντικαθίσταται, παρά μόνο προσφέρεται, ενώ είναι σε όλους γνωστό πως τη στιγμή που χρειάζεται είναι δύσκολο να βρεθεί.
Λαμβάνοντας υπόψη πως οι ανάγκες της κοινωνίας μας σε “Αίμα” είναι μεγάλες,  πριν πας να δώσεις αίμα, φρόντισε για τα παρακάτω:
  • Σιγουρέψου ότι ανταποκρίνεσαι στα κριτήρια αποδοχής του “εθελοντή αιμοδότη” και δεν ισχύει για σένα κάποιο από τα κριτήρια αποκλεισμού.
  • Έχεις φάει ένα ελαφρύ γεύμα 3 με 4 ώρες πριν δώσεις αίμα.
  • Την ημέρα που θα δώσεις αίμα να παίρνεις πολλά υγρά, τόσο πριν όσο και μετά την αιμοδοσία.
Ο σκοπός μας είναι ιερός 
ΔΙΝΩ ΑΙΜΑ ΔΙΝΩ ΖΩΗ – Η ΖΩΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
Το δ.σ του συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου