Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Συμμετοχή και διάκριση του Πειραματικού Δ.Σ Φλώρινας στον 14ο Διαγωνισμό Μαθηματικών της Φύσης και της Ζωής

Το σχολείο μας συμμετείχε στον 14ο Διαγωνισμό Μαθηματικών της Φύσης και της Ζωής, που διοργάνωσε με επιτυχία για ακόμη μία χρονιά η ομάδα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας
του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, υπό την αιγίδα του Υπ. Παιδείας. Συγκεκριμένα, πήραν μέρος σε αυτόν η μαθήτρια της Ε’ τάξης Έλενα Τσάφκα και οι μαθητές και μαθήτριες της Στ’ τάξης: Άννα Δούκα, Γεωργία Δούκα, Μαρία Ζάρου, Μαρία Μπέλλη και Αθανάσιος Παπαδόπουλος. Η μαθήτρια Μαρία Ζάρου κατέκτησε το 1ο Βραβείο στην κατηγορία της Στ’ Δημοτικού.
Στόχος του διαγωνισμού είναι οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου να αναπτύξουν μια θετική στάση απέναντι στα μαθηματικά, να ενδιαφερθούν περισσότερο γι’ αυτά και να τα αγαπήσουν. Επίσης, ο διαγωνισμός αυτός στοχεύει στο να αναπτύξει ευγενή άμιλλα μεταξύ των παιδιών, να δώσει την ευκαιρία σε όλους να προβληματιστούν και να χρησιμοποιήσουν τη λογική των μαθηματικών. Τα θέματα του διαγωνισμού δεν είναι προσκολλημένα στη διδασκόμενη ύλη, αλλά δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη. Τα περιεχόμενα των προβλημάτων είναι προσαρμοσμένα στη λογική των μαθηματικών της φύσης και της ζωής, δηλαδή αναφέρονται σε εμπειρικές καταστάσεις, οικείες και ενδιαφέρουσες για τα παιδιά.
Στον δικτυακό τόπο των Μαθηματικών της φύσης και της ζωής: www.eled.uowm.gr/mathslife.htm δημοσιεύονται τα φετινά θέματα, όπως και τα θέματα των παλαιότερων διαγωνισμών με προτεινόμενες λύσεις τους.
Συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και ιδιαίτερα στη Μαρία Ζάρου για την πρωτιά της!
                                           Ο Δ/ντης του Πειραματικού Δημ. Σχ. Φλώρινας 
                                                                      Σεχίδης Κων/νος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου