Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2018

Το Υπουργείο Παιδείας εκφράζει την συμπαράστασή του στον εκπαιδευτικό που δέχθηκε επίθεση σε σχολείο της Φλώρινας

Με αφορμή το περιστατικό βιαιοπραγίας γονέα μαθητή κατά εκπαιδευτικού σε σχολείο στη Φλώρινα το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δηλώνει:

Τέτοια περιστατικά είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν εις βάρος εκπαιδευτικών και είναι απολύτως καταδικαστέα.
Οι εκπαιδευτικοί σε όλα τα δημόσια σχολεία όλων των βαθμίδων επιτελούν τεράστιας σημασίας λειτούργημα και είναι εκείνοι που κράτησαν τα τελευταία χρόνια όρθιο το εκπαιδευτικό σύστημα παρά τις τεράστιες περικοπές που έγιναν τα πρώτα 5 χρόνια της κρίσης.
Εκπαιδευτικοί και γονείς πρέπει να έχουν στενή συνεργασία και όχι σχέση αντιπαλότητας. Ορισμένοι γονείς, όμως, πρέπει να αντιληφθούν ότι ο εκπαιδευτικός έχει την απόλυτη ευθύνη της καθημερινής λειτουργίας του σχολείου και συνεπώς την ευθύνη για την εφαρμογή παιδαγωγικών μέτρων που κρίνει αναγκαία κατά περίπτωση.
Το Υπουργείο εκφράζει την συμπαράστασή του στον εκπαιδευτικό που δέχθηκε την επίθεση και την εμπιστοσύνη του σε όλους τους εκπαιδευτικούς για την καθημερινή προσφορά τους.

3 σχόλια:

  1. Είναι πράγματι ντροπή να γίνονται οι εκπαιδευτικοί αντικείμενα τέτοιας συμπεριφοράς.Ο εκπαιδευτικός έχει την αμέριστη συμπαράσταση γονέων ,μαθητών και συναδέλφων.Ελπίζουμε στην απονομή δικαιοσύνης έτσι ώστε παρόμοια περιστατικά να μην ξανασυμβούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μηδενί δίκην δικάσης πριν αμφί λόγον ακούσης . Γιατί δεν γράφετε το τί συνέβη ; για ποιόν λόγο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τουλαχιστον πεστε, είναι νηπιαγωγείο ή λύκειο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή