Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Κι όμως σ'αυτές τις εκλογές κάτι άλλαξε...

Ο νέος Καλλικρατικός Δήμος Φλώρινας είναι γεγονός και η εκλογική αναμέτρηση του Νοεμβρίου αποτελεί πλέον παρελθόν. Μια αναμέτρηση που αφήνει πίσω της νικητές και ηττημένους οι οποίοι αγωνίστηκαν επάξια για τη διεκδίκηση της ψήφου των πολιτών. Η συμμετοχή μικρή (43,12% και 35,54% την Α’ και Β’ Κυριακή αντίστοιχα) κάτι το οποίο θα πρέπει να μας προβληματίσει έντονα όλους.
Υπάρχει όμως κάτι το οποίο άλλαξε σ’ αυτές τις εκλογές. Υπάρχει ένας χώρος που μόνο κερδισμένος μπορεί να θεωρηθεί. Ο χώρος της νεολαίας.
Το κύμα ανανέωσης και η αύρα που έδωσαν οι νέοι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια όλων των συνδυασμών αποτελεί τη μαζικότερη και ουσιαστικότερη έως τώρα παρουσία νέων σε εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης της Φλώρινας. Είναι κάτι παραπάνω πλέον από φανερό ότι ήρθε ο καιρός η νεολαία να βγει ακόμα πιο μπροστά, να ακουστεί, να διεκδικήσει και να οδηγήσει τον τόπο σε πιο προοδευτικές και ανατρεπτικές εποχές. Το τρένο του εκσυγχρονισμού περνάει και είναι ίσως η τελευταία μας ευκαιρία να αναδείξουμε την πόλη μας και να τις χαρίσουμε αυτά που πραγματικά αξίζει.
Τα δύο τελευταία χρόνια ως πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων είχα ελάχιστες (έως μηδαμινές) φορές τη χαρά να ακούσω σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να συζητούνται θέματα που αφορούν τη νεολαία. Τώρα πλέον θεωρώ ότι με την ευρύτερη εκπροσώπηση μας από τα νέα παιδία που εξελέγησαν, τα προβλήματα μας και οι διεκδικήσεις μας θα έχουν καλύτερη μοίρα και οι συνεδριάσεις θα χρωματίζονται με καινοτόμες και δημιουργικές ιδέες.
Η ευθύνη βαριά και ο δρόμος σίγουρα δεν είναι με ροδοπέταλα στρωμένος. Πόσο μάλλον σε μια εποχή που μαστίζεται από μια κρίση, η οποία δεν περιορίζεται μονάχα σε επίπεδα οικονομικά αλλά αποτελεί κάτι ευρύτερο. Είναι μια κρίση θεσμική, μια κρίση κοινωνική, η οποία για να ξεπεραστεί απαιτεί τη συμμετοχή και τον αγώνα όλων αφήνοντας κατά μέρους τα κομματικά πάθη και κατεστημένα.
Προσωπικά θα ήθελα να συγχαρώ από καρδιάς όλους τους νέους που ενεπλάκησαν στη διαδικασία των εκλογών, ανεξάρτητα από το αν τελικά εξελέγησαν ή όχι. Η συμμετοχή όλο και περισσότερων εκπροσώπων της νέας γενιάς δίνει χώρο και ελπίδες για ανανέωση και εντονότερη παρουσία της Νεολαίας στα τοπικά δρώμενα. Όσο για τους νέους που θα ενσωματώσουν το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και τα Τοπικά Συμβούλια έχω να πω το εξής:
Με τα ΤΟ.ΣΥ.Ν. άναψε η σπίθα. Με εσάς ας γίνει η σπίθα φλόγα που θα φωτίσει ακόμα περισσότερο τα όνειρα μας για την πόλη που τόσο πολύ αγαπάμε. Θα είμαστε πάντα δίπλα σας στο δύσβατο και άγνωστο αυτό μονοπάτι. Καλή δύναμη!

Ο πρόεδρος του ΤΟ.ΣΥ.Ν.
Κωνσταντίνος Στεργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου