Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Θ. ΣΟΥΜΠΑΣΗΣ: ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΛΙΑΝΗ

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο  Ελληνικός Λαός με την ώριμη ψήφο του, επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη του προς τον Γιώργο Παπανδρέου και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ  και του έδωσε την  εντολή να συνεχίσει να οδηγεί με ευθύνη τη Χώρα μακριά από τα αδιέξοδα στα οποία βρίσκεται.

Στη Φλώρινα, η διάσπαση και ο διχασμός στις τάξεις τόσο του οργανωμένου ΠΑΣΟΚ όσο και τις βάσης, σε μια αναμέτρηση μάλιστα με δημοψηφισματικό χαρακτήρα για το ΠΑΣΟΚ, οδήγησε σε ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά στις περιφερειακές εκλογές, σε ήττα ήδη από τον πρώτο γύρο στο δήμο Φλώρινας και τελικά στην απώλεια της Περιφέρειας και των δήμων Φλώρινας και Αμύνταιου και μάλιστα  μόλις έναν χρόνο μετά την πρωτιά και τη Νίκη στις βουλευτικές εκλογές. Είναι ένα αποτέλεσμα για το οποίο ευθυνόμαστε πρωταρχικά ΟΛΑ τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ (με διαφορετικό βεβαίως μερίδιο ευθύνης ο καθένας)  και για τον λόγο αυτόν πρέπει να κάνουμε σκληρή και ειλικρινή αυτοκριτική. Αναλαμβάνω στο ακέραιο το μερίδιο ευθύνης που μου αναλογεί και θα επανέλθω πιο συγκεκριμένα στο άμεσο μέλλον, σε πρώτη φάση  στα κομματικά όργανα, εάν και όταν συγκληθούν για την αποτίμηση του αποτελέσματος. Στο σημείο πάντως που βρίσκεται η Φλώρινα και έχει φτάσει το τοπικό ΠΑΣΟΚ προέχει να επουλωθούν οι πληγές και να εργαστούμε όλα τα στελέχη χωρίς προσωπικές ιδιοτελείς επιδιώξεις και χωρίς προσωπικές πικρίες για την ψυχική ενότητα της βάσης που κινδυνεύει να χαθεί οριστικά.

Σε σχέση με τις δηλώσεις του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Λιάνη, δεδομένου ότι ο ίδιος τους έδωσε χαρακτήρα ‘πολιτικής διαθήκης’, είναι τουλάχιστον άκομψο να σχολιαστούν, ιδίως από έμενα για το περιεχόμενο τους. Άλλωστε, από την στιγμή που ο ίδιος νιώθει ότι με δηλώσεις τέτοιου περιεχομένου συνδιαλέγεται με την ιστορία και επιθυμεί με αυτές να χαρακτηρίσει το πολιτικό αποτύπωμα της υπερεικοσαετούς θητείας του στη Φλώρινα, κάθε περαιτέρω σχόλιο περιττεύει. Θα ήθελα πάντως να επισημάνω μια –μεταξύ άλλων- ανακρίβεια: ουδέποτε δήλωσα ‘πολιτικό παιδί’ του Γιώργου Λιανη και ο ίδιος το γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν είμαι ‘πολιτικό παιδί’ του. Παρά το νεαρό της ηλικίας μου, το οποίο άλλωστε  επιτρέπει και στον ίδιο να με αποκαλεί στοργικά ’παιδί’, υπήρξα οργανωμένο μέλος της μαθητικής νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, πριν καν ο ίδιος έρθει και πολιτευθεί στην Φλώρινα ως ΠΑΣΟΚ.

Κλείνοντας, απευθύνω δημόσια τα συγχαρητήριά μου στους νεοεκλεγέντες Δημάρχους και στον νέο Αντιπεριφερειάρχη, με την ευχή να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις και να συμβάλλουν στην πρόοδο του τόπου μας.


ΘΟΔΩΡΟΣ ΣΟΥΜΠΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου