Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Έως τον Ιανουάριο του 2011 ανέστειλε η Κομισιόν τις διαδικασίες παραπομπής της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την καθυστέρηση στην απελευθέρωση της λιγνιτικής παραγωγής ενέργειας, μετά την υποβολή πρότασης από το ΥΠΕΚΑ για ισοδύναμα μέτρα. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, υπεβλήθη πρόταση για ισοδύναμα μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να υποκαταστήσουν την υποχρέωση της χώρας μας να προχωρήσει στη διάθεση των νέων λιγνιτικών κοιτασμάτων στη Βεγόρα, την Ελασσόνα και τη Δράμα. Τα μέτρα αυτά προβλέπουν την σταδιακή διάθεση Συμβάσεων Ανταλλαγής Ενέργειας, μετά από διεθνείς διαγωνισμούς. 

Εως τον Ιανουάριο του 2011, σύμφωνα με επιστολή του αρμοδίου επιτρόπου Ι. Αλμούνια, δίνεται η δυνατότητα περαιτέρω διερεύνησης της σχετικής πρότασης ισοδύναμων μέτρων.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, τα αναφερόμενα σήμερα από ορισμένα ΜΜΕ περί διαφωνίας του ΥΠΕΚΑ με την ομάδα παρακολούθησης της υλοποίησης του Μνημονίου δεν είναι ακριβή. Σύμφωνα με σχετική δήλωση της υπουργού Τίνας Μπιρμπίλη, η χώρα ανταποκρίνεται πλήρως στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει όσον αφορά στους στόχους, αλλά και το σχετικό χρονοδιάγραμμα του Μνημονίου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου