Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Ντουμάνια χαράς!!




...εμείς, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης αλλά και εργαζόμενοι ταυτόχρονα στο χώρο του επισιτισμού δηλώνουμε ξεκάθαρα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν μπορούμε, δεν επιθυμούμε και δεν θα εφαρμόσουμε τον καταστροφικό για τις επιχειρήσεις μας και τις ζωές μας "αντικαπνιστικό" νόμο 3868/2010.
Δεν μπορούμε να τον εφαρμόσουμε επειδή είναι πρακτικά ανέφικτο να αναλάβουμε "κατασταλτικά" καθήκοντα εις βάρος της πελατείας μας και των φίλων μας. Είμαστε επαγγελματίες και όχι αστυνομικοί. Δεν επιθυμούμε να τον εφαρμόσουμε επειδή πιστεύουμε στην ελεύθερη επιλογή του κάθε ενήλικα πολίτη μέσα σε ιδιωτικούς χώρους, όπως είναι οι επιχειρήσεις μας. Δεν θα τον εφαρμόσουμε και η ευθύνη περνάει πλέον στην Κυβέρνηση. Οι άδειες των καταστημάτων μας είναι στη διάθεσή της.»

Εμένα καφετζή μου, που δεν καπνίζω, γιατί δε με παίζεις καθόλου; Φίλοι σου και πελάτες σου μόνο οι θεριακλήδες καπνιστοί τύποι;  Ωραίος τρόπος ρε Θανάση!
Όχι, δε θα το πάρω προσωπικά, γιατί ούτε  γενοπ ΔΕΗ είσαι, ούτε γιατρός με φακελάκι και υπερσυνταγογράφηση, ούτε ποσοστό κέρδους 35% έχεις σαν μερικούς άλλους, ούτε κληρονομικό δικαίωμα, ούτε στη μεγαλύτερη συντεχνία των μηχανικών/δικηγόρων ανήκεις. Θέλω να πω, πως μου είσαι συμπαθής. Άλλα ξέρεις τι μου λες; Είσαι μου λες διατεθειμένος να πληρώνεις εσύ πρόστιμα, όταν κάποιος άλλος παρανομεί, ουσιαστικά σε βάρος σου. Και συ αυτόν τον παράνομο, τον στηρίζεις. Βγαίνεις στο δρόμο για πάρτη του και είσαι έτοιμος να τον υπερασπιστείς ως νέος Ράμπο!!! Παράλογοοοοοοοοοοοο….
Υποκρίνεσαι  Καφετζή μου και επιδίδεσαι σε παρανοϊκές κραυγές. Ξέρεις πολύ καλά πως η στάση σου έχει υπερβεί το επιχείρημα της ερήμωσης των καταστημάτων και το κλείσιμο πολλών από αυτά.  
Σου συμπαραστέκονται λέει και οι άνθρωποι της τέχνης και των γραμμάτων που αντιτίθενται στον αντικαπνιστικό νόμο!!! Μαθαίνω και για συγκέντρωση αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας οσονούπω στο βιβλιοπωλείο «Ιανός».  Μεγάλες στιγμές! Άντε και μάθημα στα σχολεία εύχομαι βρε!!!
Ξέρεις καλά πως αν στήριζες την εφαρμογή του νόμου, ο κόσμος  θα έμενε στο μαγαζί σου. Δε θα φεύγε προς αναζήτηση της αυτοσχέδιας πατέντας «αντί  σταχτοδοχείου» σε άλλο καφενείο, πιο «μάγκα» συναδέλφου σου από σένα.
Για να αποφύγουμε ωστόσο τις παρεξηγήσεις,  το Όσκαρ (υποκρισίας) το  χρεώνω ατόφιο στον Υπουργό Υγείας. Αν ο κ. Λοβέρδος ΔΕΝ παλινωδούσε και δε σου έκλεινε το μάτι, δε θα χαμε φτάσει τώρα στα …πολεμικά ανακοινωθέντα. Δε θα μου θύμιζες την Κανέλλη, που της θυμίζει Κανταχάρ (sic!) ο αντικαπνιστικός και αντιστέκεται στη …δικτατορία των υγιεινών!!!
Εσύ όμως Καφετζή μου εκτίθεσαι. Στο όνομα της υπεράσπισης του Ελληναρά, που θα την μπουμπουνίσει την πουράκλα του, μόνο και μόνο για να επιβεβαιωθεί. Μάλλον σε παρέσυρε και σένα ο Αποστόλης. Που «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ», μα όλη του η μαγκιά εξαντλείται μέχρι να φτάσει στα σύνορα τούτης της χώρας! Γιατί μετά από κείνες τις μπάρες των συνόρων, ο πολλά βαρύς (κάθε) Γκλέτσος, σπάει την ομερτά της ανυπακοής. Εκεί, βγαίνει ΕΞΩ από το εστιατόριο και την παμπ για να καπνίσει το τσιγαράκι του. Εκεί η μαγκιά του απλά δεν υπάρχει…
Τάνια Ιω. Γραμματικού
πρώην θεριακλού

(αφιερωμένο στον Θ.Ο.)



8 σχόλια:

  1. ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΧΑΛΕΙ ΤΟ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΥΦΑΚΙ ΚΥΡΙΑ.
    ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΑΚΕΚΤΥΠΑ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΜΑΛΒΙΝΑ ΔΕΝ ΖΕΙ ΠΙΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΙΟΡΘΩΝΩ:
    ..... ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ, ΑΛΛΑΜΕ ΧΑΛΑΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αααααχ!!! πόσο θέλω να της μοιάσω, όταν μεγαλώσω!!!
    Ακόμα όμως και έτσι αγαπημένε ανώνυμε, ο συνειρμός σου και μόνο, και μόνο που σου έφερα στο νου την παμμέγιστη Μαλβίνα, για μένα περιποεί τεράστια τιμή. Σε ευχαριστώ :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΩ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΩ. ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΑΤΟΜΟ. ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΣΟΥ. ΘΑ ΔΟΥΜΕ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. όσον αφορά στο ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ θα σε παραπέμψω προς ενημέρωσή σου όχι στο Δελτίο των 8 του mega chanel ή του sky Μ.Κ.Κ (μη κυβερνητικών Καναλιών ;-)
    http://diodiastop.com/

    Μήν μπλέκετε τα θέματα άλλο το κάπνισμα και άλλο το δέν πληρώνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. στα τσιγάρα λέμε ΝΑΙ
    στους φραπέδες λέμε ΝΑΙ

    ΟΧΙ λέμε στις Κοτες
    ¨Οχι στους ρουφιάνους
    όχι και στους κομπλεξικάριους

    και σε όλους γενικώς λέμε ΝΑΙ πριν τις εκλογές φυσικά για ψηφαλάκια ΝΑΙΙΙΙΙΙΙ γ



    σάν πολύ μας τα ΖΑΛΙΣΑΤΕ με τις ευαισθησίες περι καπνολογίας

    ρε εσείς δέν έχετε άλλη δουλιά στην ζωή σας να κάνετε ;

    εδω ο κόσμος κάιγεται και εσείς πώς θα κυνηγήσετε τους καπνιστές ..

    παρακαλώ την ένωση ψυχιατρων φλώρινας να σας μοιράσει ΖΟΥΡΛΟΜΑΝΔΥΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πάντως εγω,γνωρίζοντας την Τανια θεωρώ οτι είναι και πολύ'Τανια" το 'στυλάκι' του κειμένου και ο κατα τα άλλα επωνυμότατος ΑΝΩΝΥΜΟΣ καλά θα κάνει να κατεβάσει το τουπέ του και να μαζέψει τη γλώσσα του . . " κλεμένο υφάκι" "αντιγραφα""κακέκτυπα" ολα αυτά τα σχόλια στην ίδια πρόταση και έπειτα απο λίγο "θα σε διαβαζω"" εγω όμως θέλω τη δική μου άποψη για τα γραπτά σου" ???????? μα εαν δεν έχεις αποψη για τα γραπτά της κύριε ανώνυμε τότε πως έβγαλες το συμπερασμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΤΑΝΙΑ ΕΧΕΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΩΤΑΤΟ ΤΡΟΠΟ ΓΡΑΨΙΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΣΠΑΕΙ....ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή