Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

«Κατεβάζει ρολά» την Τετάρτη η Ελλάδα- Κλειστός δημόσιος και ιδιωτικός τομέας



Γενικό απεργιακό «μπλάκ άουτ» αύριο, Τετάρτη, καθώς στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, συμμετέχουν και οι έμποροι, κλείνοντας τα καταστήματά τους. Κλειστές θα είναι όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, οι δήμοι, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα νοσοκομεία, οι τράπεζες, τα σχολεία, τα μέσα ενημέρωσης, αλλά και τα καταστήματα, με απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Η 24ωρη απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο, ενάντια στις περικοπές των μισθών και με αίτημα την επιστροφή των δώρων, καθώς και να μην υπάρξουν νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και στο ασφαλιστικό.
Στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθούν δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, η μια στο Πεδίον του Άρεως από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 11 το πρωί και η δεύτερη στην Ομόνοια από το ΠΑΜΕ.
Αναλυτικότερα, οι Ομοσπονδίες που έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν στην απεργία, είναι :
Την Τρίτη
-Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές οι οποίοι πραγματοποιούν 48ωρη απεργία (Τρίτη και Τετάρτη),  διαμαρτυρόμενοι για μισθολογικά ζητήματα και για τις συγχωνεύσεις σχολείων.Θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, την Τρίτη  στις 11.00 στα Προπύλαια και την ίδια ώρα την Τετάρτη στο Μουσείο.
-Οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί, το προσωπικό των Ταμείων και οι εργαζόμενοι στους δήμους και στις νομαρχίες.
Την Τετάρτη
-Οι τραπεζικοί υπάλληλοι, το προσωπικό των ΔΕΚΟ, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ.
-Οι γιατροί, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στο ΕΚΑΒ και στην πρόνοια. Μόνο τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούν τα νοσοκομεία.
- Δεν θα πραγματοποιηθούν πτήσεις από τις 12 έως τις 4 το απόγευμα λόγω στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.
-Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, λόγω της απεργίας της ΠΝΟ.
-Κλειστά τα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.
- Απεργία στα Μέσα Ενημέρωσης, μετά από απόφαση της ΠΟΕΣΥ.
- Απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας, αλλά σε ώρες που δεν θα παρεμποδίζεται η συμμετοχή στις συγκεντρώσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου