Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Έλληνες Αστυνομικοί: οι απροστάτευτοι προστάτες



Με αφορμή το νέο μακελειό στην Αθήνα και τον άδικο χαμό των δύο αστυνομικών,


 ξαναδημοσιεύω το παρακάτω κείμενο που είχα γράψει στην εφημερίδα «Παρατηρητής» την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008.
Από τότε μέχρι σήμερα η ίδια τραγωδία με τους απροστάτευτους προστάτες. Οι κομματικοί Υπουργοί αλλάζουν σαν τους τσολιάδες στον Άγνωστο Στρατιώτη και το μόνο που κάνουν είναι να στρέφουν την αστυνομία ενάντια στους φιλήσυχους πολίτες και όχι να την προστατεύουν! Ένα λιθαράκι εκπαίδευσης και αυτοπροστασίας δεν έχουν προσθέσει.
Η σαπίλα και το μπάχαλο των κομματικών Κυβερνήσεων πέρασε και στην αστυνομία, όπως και σε όλη τη Δημόσια Διοίκηση. Μόνο που στην αστυνομία το μπάχαλο το πληρώνουν με τη ζωή τους τα 22χρονα παλικάρια.
       
…«Ο οικουμενικός Ρήγας Φεραίος έλεγε: «όλο το έθνος αδικείται όταν αδικείται ένας πολίτης». Το παράδοξο είναι πως ο Έλληνας αστυνομικός ξέρει πολύ καλά το πώς πρέπει να κάνει τη δουλεία του, όμως φοβάται να πράξει στο ακέραιο το καθήκον του, διότι δεν έχει εξουσία. Του έχουν δεμένα τα χέρια. Είναι ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΣ. Και την ευθύνη γι αυτό το κατάντημα την έχουν εξ ολοκλήρου οι εκάστοτε κυβερνώντες. Η απαξίωση προς την ΕΛ.ΑΣ ξεκινάει πρώτα από τον ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟ ψηφοθήρα και ρουσφετάκια πολιτικό που χωρίς να γνωρίζει παρεμβαίνει στο έργο της. Τα παραδείγματα πάμπολλα. Είναι αυτοί που φτιάξανε την ΕΛ.ΑΣ, «εισπράκτορες», να μοιράζουν με το παραμικρό κλήσεις, δακτυλοδεικτούμενοι υποτιμητικά και εχθρικά από την κοινωνία.
Το 1990 ο τότε πρωθυπουργός της χώρας κ.Μητσοτάκης που είχε εντοπίσει το πρόβλημα, απευθυνόμενος προς την ΕΛ.ΑΣ είπε: «εσείς είστε το ΚΡΑΤΟΣ». Μπράβο του και πάλι μπράβο. Και ήξερε πολύ καλά τι έλεγε, γιατί εάν η αστυνομία δεν είναι κράτος, δεν έχουμε κράτος αλλά παρακράτος. Εάν η αστυνομία δεν έχει εξουσία, θα την εξευτελίζουνε κάθε λογής ανεύθυνοι δημοσιογράφοι που κουβαλάνε μια κάμερα στον ώμο τους και σαν τα κοράκια πέφτουν επάνω της και παριστάνουν τον εισαγγελέα. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις οι πραγματικοί εισαγγελείς σφυρίζουν αδιάφορα.
Εμείς οι «προοδευτικοί» αντιδράσαμε έντονα που ο Μητσοτάκης ήθελε να φτιάξει μια αστυνομία-κράτος. Η τύφλα μας είχε μείνει στις δεκαετίες πριν το 1974 και ας είχαμε κυβερνήσει τον τόπο δέκα χρόνια με τις επαναστατικές, δημοκρατικές αλλαγές στην εσωτερική τους λειτουργία. Αντιδράσαμε στο να έχουν εξουσία. Την θέλαμε απροστάτευτη για να μπορεί ο τότε Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ.Δροσογιάννης και ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ.Ιντζές να σκαμπιλίζουν τη Δημόσια Τάξη, ΔΗΜΟΣΙΑ!!!
Τόσο ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟ και ΑΔΙΚΗΜΕΝΟ αστυνομικό όσο στην Ελλάδα, δε θα βρούμε σε όλη την οικουμένη. Γι αυτό και πληθαίνουν οι ψευτοτσαμπουκάδες που απλώνουν και χέρι. Πολλά τα περιστατικά και στη μικρή μας Φλώρινα. Σε ποιο κράτος του κόσμου ο πολίτης θα παραβλέψει τις υποδείξεις των οργάνων της τάξης ή θα τολμήσει να χειροδικήσει και δε θα μαρτυρήσει τη «μέρα που τον γέννησαν»; Στη Γερμανία; Στην Αμερική; Πείτε μου πού; Σ αυτά τα κράτη ή θα του «πάρουν το κεφάλι» ή θα του «κοντύνουν τα χέρια» τόσο που να μη μπορεί να τα ξαναχρησιμοποιήσει. Η ευγένειά τους όμως και η συμπεριφορά προς τους φιλήσυχους πολίτες στην κυριολεξία ΣΚΛΑ-ΒΩ-ΝΕΙ.
Ας βγουν όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων και να μας πούνε τέλος πάντων το πώς θέλουν την ΕΛ.ΑΣ. Να κάνουν χρήση των γκλοπ και των όπλων τους ή όχι; Γιατί όσοι τα έχουν κάνει χρήση μέχρι σήμερα βγαίνουν οι ψεοτοκουλτουριάρηδες και τα διάφορα κουκουλοκοπρόσκυλα κάνουν πορεία διαμαρτυρίας και βρίζουν ανενόχλητοι «μπάτσοι δολοφόνοι».. και να τα δικαστήρια..να οι διαθεσιμότητες..να η διάλυση της οικογένειας. Αν πάλι δεν κάνουν χρήση των όπλων τους, προπηλακίζονται ή δολοφονούνται από τους κακοποιούς που απ τη μια πόρτα οι αστυνομικοί τους βάζουν στη φυλακή με κίνδυνο της ζωής τους και από την άλλη βγαίνουν!!! Σ αυτήν την περίπτωση φωνάζει η κάθε αντιπολίτευση, φωνάζει η κοινωνία: «ΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟΙ οι αστυνομικοί, δεν έχουμε ασφάλεια». Γι αυτούς που χάνουν τη ζωή τους ούτε μια κραυγή, ούτε μια πορεία διαμαρτυρίας να αναπαυτεί η ψυχή του παλικαριού να απαλύνει και τον πόνο της μάνας.

Άδικο το κράτος. Άδικη και η κοινωνία. Πρέπει να καταλάβει το κράτος πως ο μόνος φύλακας-άγγελος της κοινωνίας μας είναι η ΕΛ.ΑΣ. Λύστε της τα χέρια. Δώστε της τα εφόδια. Πρέπει εμείς οι πολίτες να το βάλουμε καλά στο μυαλό μας πως ο φύλακας-άγγελος των παιδιών μας είναι ο αστυνομικός. Γι αυτό να του δώσουμε τη θέση που του ανήκει, να τον ανεβάσουμε ψηλά στα μάτια της κοινωνίας, στα μάτια των παιδιών μας. Σ΄αυτά οφείλουμε να επενδύσουμε και όχι στα μεγαλεία.»

                                            Ιωάννης Χριστάκης



2 σχόλια:

  1. και λίγα τους είπες γιάννη. Δεν ιδρώνει το αυτί τους....θα τους πάρει ο κόσμος με τις πέτρες τους ξεφτιλοπολιτικάντηδες της ελλαδίτσας μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν περιφρουρούν την κοινωνία οι αστυνομικοί ακούνε το γνωστο σύνθημα για...χοίρους..αν οι ΓΡΑΒΑΤΩΜΈΝΟΙ χοίροι περιφρουρήσουν τους ψήφους τους, τους αποκαλούν ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ κι άς απαξιώνουν την Ελληνική αστυνομία...οι δέ χοίροι της θολοκουλτουρας εάν περιφρουρήσουν βλ αναπαραγάγουν τα αγκυλωμένα σύνδρομα της ψευτοαριστεράς τότε όλοι τους επικροτούν και τους χειροκροτάνε σάν τον έναν λάκη σε κάτι αλτσαντηρια ..κύριε Χριστάκι υπονομέυουν σκόπημα την αστυνομία για να εξουσιάζει αυτό το παρακράτος και το παρακράτος είναι το ίδιο και απο την εποχή της χούντας της μεταπολίτευσης του σοσιαλισμού του Ανδρεα βλ αρκουδέα του σημμίτη ΠΟΥ ΞΕΦΟΥΣΚΩΝΕ ΤΡΑΚΤΕΡ του καραμανλή ( θα θυμάστε την αμυντική στάση ο στρατηγος άνεμος στα δεκεμβριανά το 2008 στις πυρκαγιές της πελοπονήσου και της πάρνηθα )αλλα και σημερα με την δολοφονία εικοσάχρονων αστυνομικών ...η διαχρονική υπονόμευση υποδειλώνει ότι σε αυτό το μπουρδολιστάν κυβερνάει το παρακράτος πολιτικό οικονομικό κοινωνικό ακόμη και εκείνων των εισαγώμενων προβοκατόρων αλλα και μαφιών σωματεμπορων διακινητών όπλων ναρκωτικών και άλλων εισαγώμενων υπόπτων εθνοδιαλυτων..να γιατί κύριε Χριστάκη απαξιώνουν και ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ την ΕΛ.ΑΣ. .....κρίμα για τις μάνες και τις οικογένειες των παλλικαριών αυτών....άν ήταν όμως τα παιδιά κανενός πολιτικου υπουργου ή ..μαφιόζου τότε θα είχαμε εθνικό πένθος

    απ την στιγμή που έχουν εντολές να μήν συλλαμβάνουν αλήτες που καίγαν τα πάντα με κουκούλες τι περιμένεις; ΤΟ ΨΑΡΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ να μήν πώ και ..εκτός ΕΛΛΑΔΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή