Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Πρωτοβουλίες της Ε.Α.Σ Αμυνταίου για την αντιμετώπιση της κρίσης


Σειρά ενεργειών προκειμένου να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση που μαστίζει και τον αγροτικό τομέα της χώρας, προχώρησε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αμυνταίου.
Αναλυτικότερα, οι ενέργειες αυτές αφορούν τα εξής:
Πρώτον, προχώρησε στην αλλαγή του Καταστατικού, τη σύνταξη νέου Εσωτερικού Κανονισμού των Ομάδων Παραγωγών (Ο.Π.) και επανασχεδιασμό των Διευθύνσεων και τμημάτων της. 
Το νέο οργανόγραμμα εγκρίθηκε ομόφωνα τόσο από τους εργαζόμενους της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αμυνταίου, όσο και από τη Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων της.
Επιπρόσθετα, η Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων της ψήφισε ομόφωνα και την καθιέρωση ανταποδοτικής εισφοράς, που ανέρχεται σε 100 ευρώ για τις μικρές και μεσαίες εκμεταλλεύσεις, έως 500 ευρώ για τις μεγάλες και 750 για τις πολύ μεγάλες.
Η ανταποδοτική εισφορά θα καταβάλλεται σε ετήσια βάση για το κάθε μέλος, που εξυπηρετείται από τις υπηρεσίες που προσφέρει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αμυνταίου, που είναι οι εξής: εισαγωγή νέων καλλιεργητικών εφαρμογών και πρακτικών στον πρωτογενή τομέα, παροχή υπηρεσιών που αφορούν τις άμεσες και έμμεσες ενισχύσεις των παραγωγών, την κατάρτιση των φακέλων που απαιτούνται για την ένταξη τους σε Δράσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και των υποχρεώσεων τους στο πλαίσιο της πολλαπλής συμμόρφωσης των αγροτών, αλλά και για τη στήριξη των εμπορικών δραστηριοτήτων των Ομάδων Παραγωγών (Ο.Π.) ανά καλλιέργεια.
Δεύτερον προχωρεί σε συμφωνία με τους εργαζομένους της Συνεταιριστικής Οργάνωσης για την προσαρμογή των αμοιβών τους στα επίπεδα της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.
Τρίτον, προχωρεί στην αναδιοργάνωση του δικτύου πωλήσεων των προϊόντων της Συνεταιριστικής Οργάνωσης.
Τέταρτον, αναδιοργανώνει το επίπεδο παροχής υπηρεσιών στους αγρότες, έτσι ώστε να παράγουν προϊόντα με το μικρότερο δυνατό κόστος και να απολαμβάνουν τις καλύτερες δυνατές τιμές γι αυτά.
Πέμπτον, διασφάλισε τις απαιτούμενες χρηματοδοτήσεις για να στηρίξει τους αγρότες, οι οποίοι λόγω της κρίσης αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς την Συνεταιριστική Οργάνωση από προμήθειες εφοδίων που έχουν πραγματοποιήσει την προηγούμενη καλλιεργητική περίοδο.
Έκτον, διασφάλισε τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις για την κάλυψη της συμμετοχής της ΕΑΣ Αμυνταίου στα επενδυτικά της προγράμματα και στις άλλες αναπτυξιακές της δραστηριότητες, καθώς επίσης και για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου