Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Η υπερπεριφερειάρχης στην Πρέσπα


        Η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Δήμητρα Μπάστα-Γεωργακοπούλου επισκέφθηκε προχθές το Δήμο Πρεσπών για να ενημερωθεί για τα προβλήματα και τις προοπτικές του Δήμου.
Στη σύσκεψη που ακολούθησε εξετάσθηκε η ωριμότητα των προταθέντων από τον Δήμο Πρεσπών δώδεκα έργων, αλλά και τα χρηματοδοτικά εργαλεία με βασικό το ΕΣΠΑ, τα προγράμματα JESSICA και JEREMIE.
        Σε δηλώσεις της η Γενική Γραμματέας τόνισε πως: «…Ευχαριστώ τον δήμαρχο Πρεσπών κ.Τσέπα για την φιλοξενία και την ενημέρωση που μου παρέσχε. Μοναδικό μας μέλημα η ανάπτυξη του τόπου. Θα πιέσουμε την Διαχειριστική Αρχή να προχωρήσει τα έργα…Θα είμαι συμπαραστάτης σας…Υπηρετώ μια πολιτική, μια άλλη κουλτούρα…Θέλω να ενισχυθεί η περιοχή των Πρεσπών και να αξιοποιηθούν τα προϊόντα της περιοχής…Η κυβέρνηση ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει Δήμος Πρεσπών. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε…Να είστε σίγουροι πως δεν θα χάσουμε ούτε λεπτό, δεν θα χάσουμε ούτε ευρώ.
Σήμερα μαζί με την Διαχειριστική Αρχή εξετάσαμε:
* την οδική πρόσβαση
* την στάγδην άρδευση της λεκάνης των Πρεσπών
* την ανάπλαση των χειμάρρων, και τους βιολογικούς καθαρισμούς
* την τουριστική και πολιτισμική αξιοποίηση.»
        Ο δήμαρχος Πρεσπών δήλωσε μετά την σύσκεψη: «Ευχαριστώ την κυρία Γενικό για την επίσκεψή της. Πιστεύω πως ήταν μια επωφελής σύσκεψη από την οποία αναμένουμε και έμπρακτα αποτελέσματα, ώστε να σταματήσει η οδική απομόνωση της Πρέσπας και να έλθει, επιτέλους, η αναμενόμενη ανάπτυξη της περιοχής. Η κ.Μπάστα απέδειξε πως αγαπά τον τόπο μας και όπου της ζητήθηκε ανταποκρίθηκε πλήρως».
        Μετά το πέρας της συσκέψεως η κ.Μπάστα ξεναγήθηκε στα ασκηταριά της Μεγάλης Πρέσπας αλλά και στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου στην Μικρή Πρέσπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου