Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας.



Υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Δημητρίου Ηλιάδη, συνήλθε στην πρώτη του συνεδρία –Τρίτη 3 Μαΐου- στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας με θέμα την λήψη μέτρων πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση πυρκαγιών και πλημμυρών.

Στην συνεδρίαση που διήρκεσε τρεις και ήμισυ ώρες τοποθετήθηκαν όλοι οι συμμετάσχοντες φορείς  οι διοικητές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας και Πτολεμαΐδας, όπως και ο Περιφερειακός Διοικητής της Π.Υ. Δυτικής Μακεδονίας ανέπτυξαν τα επικαιροποιημένα σχέδια πυρόσβεσης.
Ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας  τόνισε την αξία της συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων  και υποσχέθηκε την στήριξη εκ μέρους της Π. Ε. Φλώρινας των δραστηριοποιουμένων Συλλόγων που ενεργούν με βάση τον εθελοντισμό.
Οι εκπρόσωποι των Δήμων Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν  και τόνισαν πως το κύριο βάρος της πρόληψης πέφτει στους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων.
Ο δασάρχης Φλώρινας αφού παρουσίασε την υπάρχουσα κατάσταση, τόνισε πως επιβάλλεται η συνεργασία με τους Αγροτικούς και Δασικούς Συνεταιρισμούς, τις κοινές περιπολίες τόσο με τον Στρατό,  την Π,Υ. και τους Κυνηγητικούς Συλλόγους, ενώ πρότεινε μεγαλύτερη αξιοποίηση της Αερολέσχης Φλώρινας, ο εκπρόσωπος της οποίας ασμένως απεδέχθη την πρόταση.
Εκπρόσωποι του Στρατού και της Αεροπορίας στις τοποθετήσεις τους τόνισαν πως πάντα είναι έτοιμοι σε ό, τι κληθούν να προσφέρουν ενώ αξιόλογη θα είναι η συμβολή της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας.
Τις όλες εισηγήσεις συνόψισε ο υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας Φλώρινας Κιοσές Γιάννης, ο οποίος ξεκαθάρισε και τον ρόλο ενός εκάστου
Το συμπέρασμα που εξάγεται από την συνεδρία είναι πως το βάρος πρέπει να πέσει στην ΠΡΟΛΗΨΗ μέσω της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ που θα οδηγήσει στην αλλαγή νοοτροπίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου