Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Αμυνταίου για την ανακύκλωση


Στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου πραγματοποιήθηκε χθες η εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Αμυνταίου για την ανακύκλωση υπό την αιγίδα του Δήμου Αμυνταίου, της Δημοτικής Κοινότητας Αμυνταίου και της ΔΙΑΔΥΜΑ.

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αμυνταίου στη θαυμάσια πρωτοβουλία που ανέλαβαν, έδειξαν για μια ακόμη φορά την περιβαλλοντική τους ευαισθητοποίηση και πνεύμα εθελοντισμού. Οργάνωσαν μία σύνθετη εκδήλωση που περιλάμβανε τόσο δράσεις συγκέντρωσης ανακυκλώσιμων απορριμμάτων, όσο και μουσική εκδήλωση με τραγούδια με οικολογικό χαρακτήρα για την ανακύκλωση, το περιβάλλον, το νερό κα.
Δυστυχώς, ο καιρός ήταν βροχερός και δεν επέτρεψε την πραγματοποίηση της εκδήλωσης στην Πλατεία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο κέντρο του Αμυνταίου, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί. Το σίγουρο όμως είναι ότι το πολύπλευρο μήνυμα για το περιβάλλον, τον πολιτισμό και τη σχέση μας με τη φύση που θέλησαν να στείλουν οι μαθητές και οι καθηγητές τους ήταν ηχηρό και ξεκάθαρο. Είναι ευχής έργο που οι νέοι και οι νέες του Μουσικού Σχολείου Αμυνταίου, ασχολούνται όχι μόνο με τα μαθήματά τους αλλά και τα σημαντικά κοινωνικά ζητήματα τα εποχής, αλλά και της περιοχής μας.
Όπως τόνισε στο χαιρετισμό του προς τους μαθητές που πήραν την πρωτοβουλία για την εκδήλωση ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ.Μ.Ιωσηφίδης: «Σε μία εποχή που η πιο συνηθισμένη στάση ζωής είναι να κλείνεται κάποιος στο καβούκι του, εσείς προχωράτε μπροστά με εθελοντική δράση. Προτάσσετε την κοινωνική δράση και τον εθελοντισμό, στο στείρο ατομικισμό και την καλοπέραση. Αυτό το ονομάζω κοινωνική ευθύνη! Κι επειδή η κοινωνική ευθύνη έρχεται από το καλύτερο, το πιο δραστήριο και το πιο ανήσυχο κομμάτι της κοινωνίας, τα νιάτα, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου