Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Διαμαρτυρία των συλλόγων Α.μεΑ. για τις μετεγκαταστάσεις


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑμεΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΕΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

ΦΛΩΡΙΝΑ 3-5-2011

ΨΗΦΙΣΜΑ

Κύριε Δήμαρχε
Με μεγάλη μας έκπληξη και λύπη τα Διοικητικά συμβούλια του Νομαρχιακού συλλόγου ΑμεΑ Φλώρινας με έδρα την Φλώρινα, του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων παιδιών με ειδικές ανάγκες, του Συλλόγου Διαβητικών Ν. Φλώρινας, και του Συλλόγου ΑμεΑ Αμυνταίου πληροφορηθήκαμε απόφαση σας για την μεταφορά και μετεγκατάσταση της Διεύθυνσης Πρόνοιας από το κτίριο της πρώην Νομαρχίας στο Δημαρχείο των Κάτω Κλεινών. Μια απόφαση που θα κάνει πιο δύσκολη και πιο μαρτυρική την ζωή πολλών συμπολιτών μας, μιας και σε αυτήν την Υπηρεσία προσέρχονται αρκετές χιλιάδες Φλωρινιώτες με σοβαρά έως και βαρύτατα προβλήματα υγείας για συνδιαλλαγή κάθε χρόνο (10000 άτομα). Δεδομένου ότι η υπηρεσία αυτή εξυπηρετεί ΑμεΑ, ομογενείς, παλινοστούντες, άπορους, άτομα εξαρτημένα από διάφορες ουσίες, και βοηθά και συνδράμει τους Φλωρινιώτες παρέχοντας υπηρεσίες όπως κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη, προνοιακά επιδόματα, δελτία μετακίνησης ΑμεΑ, παροχή βιβλιαρίων περίθαλψης ανασφάλιστων και απόρων, η απόφαση σας μας βρίσκει εκ διαμέτρου αντίθετους και γι' αυτό όλοι οι αρμόδιοι σύλλογοι και φορείς καταγγέλλουμε αυτή σας την ενέργεια ως απαράδεκτη. Μια απόφαση που καταργεί την ισονομία μεταξύ των πολιτών, που αναγκάζει ανάπηρους, άπορους, φτωχούς, παλινοστούντες, άτομα εξαρτημένα από διάφορες ουσίες από όλα τα μέρη του νομού σε μία αφάνταστη ταλαιπωρία στην μετακίνηση και την εξυπηρέτησή τους από την Πρόνοια.
Κύριε Δήμαρχε
Ζητάμε να ξανασκεφθείτε την απόφασή σας, μια απόφαση που πρώτα απ’ όλα έρχεται σε αντίθεση με την κοινωνική πολιτική του προγράμματος σας, με το άρθρο 21 του Συντάγματος, και το άρθρο 12 της Διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα των ΑμεΑ του ΟΗΕ που πρόσφατα υπέγραψε και η Ελλάδα (2007).

Κύριε Δήμαρχε
όπως πολύ καλά γνωρίζετε ανάγκη από κοινωνική πολιτική έχουν τα χαμηλότερα και ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα. Είναι αδιανόητο σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να προσθέτουμε και άλλα βάρη στην πλάτη αυτών που ήδη κουβαλάνε ένα μεγάλο και βαρύ φορτίο.
Ελπίζουμε στην αναθεώρηση της απόφασης σας και την επαναχάραξη της κοινωνικής σας πολιτικής, ώστε να επανέλθει ισονομία στην πόλη μας και να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του κόσμου που προσέρχονται από τους Δήμους Πρεσπών, Αμυνταίου, και Φλώρινας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου