Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Αστυνομικά Νέα




Σύλληψη 2 ημεδαπών για κλοπή καυσίμων
Από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας συνελήφθησαν, κατά τις βραδινές ώρες της 29 Απριλίου, 2 ημεδαποί, κάτοικοι της περιοχής μας, διότι κατελήφθησαν να αφαιρούν από το ρεζερβουάρ Ι.Χ. φορτηγού ποσότητα καυσίμων (13 λίτρα πετρελαίου). Σε προγενέστερο χρόνο είχαν αφαιρέσει και πάλι ποσότητα καυσίμων (συνολικά 450 λίτρα πετρελαίου) από 2 Ι.Χ. φορτηγά ιδιοκτησίας του ίδιου παθόντα, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Συνολικά το κόστος της ποσότητας πετρελαίου που αφαίρεσαν ανέρχονταν στα 675 ευρώ.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Σύλληψη 2 αλλοδαπών για διεθνή εντάλματα
Από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κρυσταλλοπηγής συνελήφθησαν την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Απριλίου, 2 υπήκοοι Αλβανίας, διότι όταν προσήλθαν στην Υπηρεσία για διαβατηριακό έλεγχο, προκειμένου να πραγματοποιήσουν είσοδο στη Χώρα μας, διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσαν σε βάρος τους διεθνή εντάλματα σύλληψης με την ένδειξη “αναζήτηση και σύλληψη με σκοπό την έκδοση”.
Ειδικότερα για τον πρώτο εκκρεμούσε από Γερμανικές αρχές, αίτημα για αναζήτηση και σύλληψη με σκοπό την έκδοση, για συμμετοχή του σε υποθέσεις διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών ενώ για το δεύτερο αίτημα από Αλβανικές αρχές, για αναζήτηση και σύλληψη με σκοπό την έκδοση, για ανθρωποκτονία σε τροχαίο ατύχημα.
Οι συλληφθέντες προσήχθησαν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Εφετών Δυτικής Μακεδονίας.

Σύλληψη 1 αλλοδαπού για μεταφορά λαθρομετανάστη
Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 1 Μαΐου, Αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Β΄ Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσής μας, συνέλαβαν έναν αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας, διότι κατελήφθη στην Κρυσταλλοπηγή να μεταφέρει με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, έναν ομοεθνή του προς το εσωτερικό της Χώρας μας. Ο μετανάστης εισήλθε νωρίτερα πεζός από μη νομοθετημένο σημείο των ελληνοαλβανικών συνόρων.
Όχημα δράστη κατασχέθηκε. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Σύλληψη 1 ημεδαπού και 1 ημεδαπής για κλοπή, για κατοχή χαπιών και ναρκωτικών ουσιών
Από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της Τρίτης 3  Μαΐου 2 ημεδαποί (1 άνδρας και 1 γυναίκα) κάτοικοι της περιοχής μας, οι οποίοι προηγουμένως είχαν αφαιρέσει από τσάντα γυναίκας, εντός καταστήματος στην πόλης της Φλώρινας, το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ, εκμεταλευόμενοι την έλλειψη προσοχής της παθούσας. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν οι συλληφθέντες να φέρουν το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό, ομολογώντας την πράξη τους και επίσης φαρμακευτικές ουσίες που υπάγονται στο νόμο περί ναρκωτικών (3 κουτιά LEXOTANIL και 4 δισκία HIPNOSEDON) και για τα οποία οι συλληφθέντες δε διέθεταν την απαιτούμενη ιατρική συνταγή. Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στην κατοικία τους βρέθηκε 1 νάιλον συσκευασία που περιείχε ηρωίνη, μικτού βάρους 1 γραμμαρίου και 1 νάιλον συσκευασία που περιείχε μίγμα καπνού και κάνναβης, μικτού βάρους 3,4 γραμμαρίων.
Ναρκωτικές ουσίες και χάπια κατασχέθηκαν ενώ το κατασχεθέν χρηματικό ποσό αποδόθηκε στην παθούσα. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Σύλληψη 1 ημεδαπού και 2 αλλοδαπών για μεταφορά λαθρομεταναστών
Κατά τις νυχτερινές ώρες της Τρίτης 3 Μαΐου, Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής συνέλαβαν έναν αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας, διότι κατελήφθη στην Κρυσταλλοπηγή - Φλώρινας, να μεταφέρει με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του προς το εσωτερικό της Χώρας μας, έναν ομοεθνή του, ο οποίος είχε εισέλθει νωρίτερα πεζός από μη νομοθετημένο σημείο των ελληνοαλβανικών συνόρων.
Επίσης λίγη ώρα αργότερα, Αστυνομικοί της ίδιας Υπηρεσίας συνέλαβαν έναν ημεδαπό και έναν αλλοδαπό, διότι κατελήφθησαν στην ίδια περιοχή να μεταφέρουν έναν υπήκοο Αλβανίας προς το εσωτερικό της Χώρας μας. Ο μεταφερόμενος λαθρομετανάστης είχε εισέλθει νωρίτερα πεζός από μη νομοθετημένο σημείο των ελληνοαλβανικών συνόρων.
Κατασχέθηκαν συνολικά 2 οχήματα και 6 κινητά τηλέφωνα. Συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

1 σχόλιο:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ. ΝΟΜΙΖΩ Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΝΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ( ΕΙΔΙΚΑ ΕΚΕΙ)ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΡΑΤΟΣ.
    Υ.Γ.ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΕΙ ΣΑΝ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή