Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

H ΤΡΑΙΝΟΣΕ, απαντά στο Δήμο Αμυνταίου



Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με επιστολή της σε συνέχεια  δημοσιευμάτων σχετικά με τον αποκλεισμό από το Δήμο Αμυνταίου της σιδηροδρομικής γραμμής  Αμύνταιο-Έδεσσα & Αμύνταιο Φλώρινα για τα εμπορικά
τρένα, ανακοίνωσε πως θεωρεί ακατανόητο το γεγονός αυτό, την ώρα που καταβάλλεται προσπάθεια  και βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους τοπικούς φορείς  για την επαναλειτουργία της επιβατικής γραμμής με στόχο να καταστεί οικονομικά βιώσιμη.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναφέρει πως έχει καταθέσει συγκεκριμένες  προτάσεις στους αρμόδιους τοπικούς φορείς για το πώς θα γίνουν βιώσιμα τα δρομολόγια Φλώρινας Αμυνταίου και Έδεσσας – Θεσσαλονίκης   και αναμένει την ουσιαστική σύμπραξη του Δήμου για την   επαναλειτουργία της.
Εξ άλλου σε σχέση με πρόσφατες δηλώσεις του Δημάρχου Αμυνταίου επισημαίνει πως: “Εδώ και ένα μήνα, ο Δήμαρχος Αμυνταίου δεν έχει επικοινωνήσει με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ παρόλο  που η εταιρεία έχει στείλει εγγράφως τις προτάσεις της και έχει εκφραστεί με θετική πρόθεση για την επαναλειτουργία της επιβατικής γραμμής . Ως εκ τούτου η  δήλωση του περί εμπαιγμού αφενός μας λυπεί και αφετέρου είναι μη κατανοητή.”
Επίσης στην επιστολη της σημαιώνει, ότι  η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι εταιρεία του Δημοσίου και τα οικονομικά στοιχεία που την αφορούν ελέγχονται από Ορκωτούς Ελεγκτές.  Ουδεμία αντίρρηση υπάρχει εκ μέρους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  στη συνεργασία με Ορκωτούς Ελεγκτές και από την πλευρά του Δήμου Αμυνταίου για τον προσδιορισμό των οικονομικών μεγεθών στις εν λόγω γραμμές
Το τρένο παρουσίαζε εξαιρετικά χαμηλές πληρότητες. Ο  επιχειρούμενος συμψηφισμός των οικονομικών  αποτελεσμάτων από την κυκλοφορία της εμπορικής αμαξοστοιχίας  είναι τελείως ατυχής , διότι  η κυκλοφορία του εμπορικού τρένου καλύπτει οριακά το κόστος του και τίποτα παραπάνω. Τέλος η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, επαναλαμβάνει την επιθυμία της για συνεργασία και συναίνεση για την επαναλειτουργία της γραμμής με όλους τους τοπικούς φορείς και τους πραγματικά ενδιαφερόμενους  φίλους του σιδηρόδρομου.
Πηγή: travelling news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου