Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Στάσεις εργασίας δικαστικών υπαλλήλων


Σε πανελλαδικές τρίωρες στάσεις εργασίας από 6-10 Ιουνίου από 12 μ.μ. έως τη λήξη του ωραρίου (3 μ.μ.) κατέρχονται οι δικαστικοί υπάλληλοι προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το νέο μισθολόγιο.

Η απόφασή τους αυτή στοχεύει , όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι δικαστικοί υπάλληλοι, να αναδειχθούν και να δημοσιοποιηθούν ξανά:
«Η πάγια θέση του κλάδου και των συνεδρίων μας, για ένα μισθολόγιο Δικαστικών Υπαλλήλων που θα διασφαλίζει την ιδιαιτερότητα του κλάδου και θα καλύπτει τις ειδικές συνθήκες εργασίας μας (αρθ.92 Συντάγματος).
Τα κενά που υπάρχουν σήμερα στις Δικαστικές Υπηρεσίες της Χώρας που καθιστούν επιτακτική ανάγκη την άμεση κάλυψη μέρους αυτών, με πρόσληψη των επιτυχόντων του τελευταίου διαγωνισμού.
Η απαράδεκτη και επιλεκτική αδράνεια των αρμοδίων Υπουργείων στο θέμα της αποζημίωσης – οδοιπορικών των επιμελητών δικαστηρίων, οι οποίοι ουσιαστικά χρηματοδοτούν το Ελληνικό Δημόσιο κατά την άσκηση των καθηκόντων τους με τη χρήση των ατομικών τους μέσων μεταφοράς, σε βάρος του οικογενειακού τους προϋπολογισμού».
Πηγή:newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου