Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Ερώτηση στην Υπουργό Παιδείας για την υποβάθμιση ΑΕΙ-ΤΕΙ της Φλώρινας



Κυρία Υπουργέ,
όπως καταγγέλλεται από πολίτες της Φλώρινας, στην ακριτική αυτή πόλη υπήρχε γεωργική σχολή η οποία αναβαθμίστηκε σε Τ.Ε.Ι.(πρώην Κ.Α.Τ.Ε.Ε.). Με ενέργειες του Υπουργείου, μεθοδεύτηκε η κατάργηση του Τ.Ε.Ι αυτού.
Επίσης,υπήρχε το γνωστό στους παλαιούς Φλωρινιώτες «Φυτώριο», άμεσα συνδεδεμένο με τη Γεωργική σχολή. Σήμερα, υπάρχει μεν η έκταση, αλλά ουδείς γνωρίζει ποιος την εκμεταλλεύεται.
Σε ότι αφορά την υπάρχουσα Παιδαγωγική Ακαδημία, η οποία αναβαθμίστηκε σε τετραετούς φοίτησης, φημολογείται η κατάργησή της. Δημιουργήθηκαν έδρες πανεπιστημιακών σχολών (Καλών τεχνών και Βαλκανικών Σπουδών) των οποίων το μέλλον αμφισβητείται λόγω της πρόθεσης του υπουργείου Παιδείας να τις καταργήσει ή μεταφέρει.
Ερωτάσθε κυρία Υπουργέ:
Τι απαντά το υπουργείο σας, σχετικά με τις παραπάνω καταγγελίες και ανησυχίες των πολιτών σχετικά με την τύχη των ανώτατων αυτών σχολών στη Φλώρινα;
Ο Ερωτών Βουλευτής
Άγγελος Κολοκοτρώνης
Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης ΛΑ.Ο.Σ

1 σχόλιο:

  1. Ευτυχώς που ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Άγγελος Κολοκοτρώνης, ανέλαβε την πρωτοβουλία - χωρίς να έχει καμμία θεσμική ή ηθική υποχρέωση - να αναδείξει κάποια από τα προβλήματα του νομού μας. Μήπως πρέπει να θεσμοθετηθεί ο "κοινοβουλευτικός ανταποκριτής";

    ΑπάντησηΔιαγραφή