Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Ηλεκτροφόρες περιφράξεις για την αποφυγή επιθέσεων αρκούδων χρηματοδοτεί το ΥΠΕΚΑ

Με πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Πράσινη ανάπτυξη» του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) το μέτρο της χρήσης ηλεκτροφόρων περιφράξεων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των επιθέσεων από αρκούδες σε καλλιέργειες και μελίσσια.

Αυτό αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Πασχάλης Χαρούμενος, σε ανακοίνωσή του με αφορμή τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα με τον Υπουργό ΠΕΚΑ, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, και τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Δριβελέγκα.
Εξάλλου ο κ. Χαρούμενος αναφέρθηκε σε μια σειρά θεμάτων που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής και δήλωσε ότι, σύμφωνα με δέσμευση του υφυπουργού, μέχρι τα μέσα Αυγούστου θα κατατεθεί σχέδιο νόμου για τις άδειες λειτουργίας των κτηνοτροφικών μονάδων, το οποίο θα επιταχύνει τις διαδικασίες αδειοδότησής τους. Από την πλευρά του ο κ. Παπακωνσταντίνου δεσμεύτηκε για τροποποιήσεις της νομοθεσίας σε περιβαλλοντικά θέματα και θέματα δασών.
Πηγή: ota.gr

1 σχόλιο:

  1. Αφηστε τις αρκουδες ησυχες. Δεν φτανει που τοσες σκοτωνονται στην Εγνατια θελετε να φατε κι αλλες. Βαλτε ξυλινους η αλλους φραχτες. Οχι ηλεκτροφορους. Περιφραξτε την Εγνατια. Γιατι να σκοτωσετε τις αρκουδες? Επειδη ειναι ζωα και πεινανε? Κοντρα στη φυση δηλαδη για να μην την πληρωσει η τσεπη μερικων μερικων? Ο Αρκτουρος τι λεει γι' αυτο? Καλα, δεν ντρεπομαστε λιγο? Ελεος πια, γ*** το χρημα. Γιατι δεν τις εξαφανιζετε κιολας απο προσωπου γης, ολες, για να πουλατε τα προβατακια σας και να γεμιζει η τσεπουλα σας ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή