Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Η μεγαλύτερη διάκριση για το Σκάκι της Λέσχης Πολιτισμού

Δεύτερη θέση στο κύπελλο Ελλάδος- 13η θέση στην Α’ Εθνική κατηγορία
Εδώ και χρόνια, φίλοι του σκακιού, αναφέρομαι στην υπερπροσπάθεια που καταβάλλει η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας για την ανάδειξη του πνευματικού αυτού αθλήματος στην περιοχή μας και στις ευεργετικές του επιδράσεις στην ολόπλευρη ανάπτυξη (κυρίως πνευματική) του αθλητή.

Σήμερα βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσω ότι η Λ.Π.Φ. ξεπέρασε τα όρια όχι μόνο του νομού μας ή της ΚΔ Μακεδονίας αλλά και αυτά της χώρας μας. Η κατάθεση ψυχής πάνω στην σκακιέρα των αθλητών μας μάς έκανε γνωστούς σ’ όλη την σκακιστική Ελλάδα και όχι μόνο.
Σκακιστές παγκόσμιας φήμης, Ivanchuk V., Navara D., Nielsen P., Hammer J., Polgar J., που συμμετείχαν τόσο στο κύπελλο Ελλάδος όσο και στο πρωτάθλημα Α’ Εθνικής, μεταφέρουν το όνομα της Φλώρινας στις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Σκακιστικοί σύλλογοι με μεγάλη ιστορία, Κύδων Χανίων, Περιστέρι, Καβάλα, Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης, μίλησαν με τα πιο κολακευτικά λόγια για την ομάδα της Φλώρινας, όπως συνηθίζουν να την λένε, στη γενική συνέλευση της Ελληνικής σκακιστικής Ομοσπονδίας στην Ερέτρια (05-07-2011), που με έκαναν να νιώσω περήφανος για την προσπάθεια μας, τους αθλητές, τους χορηγούς και όσους μας συμπαραστέκονται με κάθε τρόπο.
Από τους 34 εκπροσώπους των ομάδων που συμμετείχαν οι περισσότεροι ανέφεραν ως παράδειγμα προς μίμηση την ομάδα της «Φλώρινας». Αυτό με παρακίνησε να λάβω το λόγο και να αναφερθώ στην προσπάθεια και τη συμπαράσταση των γονέων, των μικρών και μεγάλων αθλητών μας, των προπονητών μας (Λάζαρο Γυμνόπουλο, Παυλίδη Δημήτριο, Χαραβιτσίδη Μιλτιάδη, Σουλιώτη Αθανάσιο), των ευγενικών χορηγών μας (Δ.Ε.Η., Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας, Ταξιδιωτικό Γραφείο FLORINA TRAVEL A.E.) τους ανώνυμους και επώνυμους χορηγούς που βοήθησαν στο στήσιμο της νέας λέσχης (η οποία σημειωτέον από φέτος θα πάψει να λειτουργεί στον χώρο που γνωρίζετε, λόγω οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε, για την λειτουργία της οποίας αρκεί και μόνο το ποσό των 400 ευρώ μηνιαίως). Αναφέρθηκα επίσης στην ίδρυση της δεύτερης ομάδας που συμμετέχει στη Β΄ εθνική κατηγορία, τις ατομικές διακρίσεις των αθλητών μας σε επίπεδο Ελλάδος και ΚΔ Μακεδονίας (Βασιλειάδη Αναστάσιο, αδελφούς Δόντσιου, Ηλιοπούλου Ελένη, Καραμητάνη Αγγέλα, Κουτσοτόλη Ουρανία, Παπαδόπουλο Ζήση, Πασχαλίδη Ιωάννη, Σταύρου Ευστάθιο, Συμεών Παντελή, αδερφούς Τικταπανίδη, Χατζή Αλέξανδρο) και τόσους άλλους με πρώτες, δεύτερες και τρίτες θέσεις. Πρότεινα ακόμα την αύξηση των σκακιέρων τουλάχιστον σε 10 για να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους αθλητές να συμμετέχουν και τόνισα επίσης την ανάγκη για αναβάθμιση και προβολή του αθλήματος από πλευράς Ε.Σ.Ο.
Για την καλύτερη ενημέρωση σας παραθέτω τα σκακιστικά γεγονότα του 14ημέρου στην Ερέτρια:
24 με 30 Ιουνίου: Πανελλήνια Νεανικά Ατομικά πρωταθλήματα κάτω των 16 ετών 
Συμμετοχές αθλητών ΛΠΦ (κατά ηλικία)
1.Βασιλειάδης Αναστάσιος 14ος με 5 βαθμούς
2.Χατζής-Μπακρατσάς Αλέξανδρος 7ος με 6 βαθμούς
3.Ηλιοπούλου Ελένη 22η με 3,5 βαθμούς
4.Παπαδόπουλος Ζήσης 35ος με 4,5 βαθμούς
5.Κουτσοτόλη Ουρανία 10η με 5 βαθμούς
6.Σερταρίδης Δημήτριος 54ος με 2,5 βαθμούς

29 Ιουνίου: Συμμετοχή της ομάδας στους 8 του κυπέλλου Ελλάδας
Νίκη επί του ‘Φυσιολάτρη’ Νίκαιας, ομάδα των Αθηνών, και είσοδος στο final four.

30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου: Final Four κυπέλλου Ελλάδας
Νίκη επί της ομάδας του ‘Κύδωνος’ Χανίων και πρόκριση για τον τελικό. Στον τελικό αντιμετωπίσαμε την ομάδα της Καβάλας, που κατάφερε να στεφθεί κυπελλούχος.
Αγώνες πολύωροι με ένταση και πάθος και όλη την αποστολή να ζει το όνειρο!
Η καταξίωση της ομάδας της Φλώρινας στα μάτια όλων ήρθε με την μεγαλύτερη διάκριση που πήρε πότε ομάδα της ΚΔ Μακεδονίας, ΤΗ 2Η ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ!!

2 με 8 Ιουλίου: Πρωτάθλημα Α εθνικής
34 ομάδες από όλη την Ελλάδα με την αφρόκρεμα των Ελλήνων και ξένων σκακιστών ρίχτηκαν στη μάχη για την παραμονή τους στη μεγάλη κατηγορία. 14 ομάδες θα έχαναν το δικαίωμα αυτό με τη λήξη των αγώνων. Η εννεαμελής ομάδα μας κατάφερε να αποδείξει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ότι αξίζει να παραμένει στην Α’ εθνική.
Ο μικρός Παπαδόπουλος Ζήσης για πρώτη φορά αντιμετώπιζε πρωταθλητές Ελλάδας με ΕΛΟ που του προκαλούσαν δέος. Όλοι του οι αγώνες κράτησαν πάνω από 4 ώρες με υπομονή, αγωνιστικότητα και δεν έλειψαν τα καλά αποτελέσματα.
Η Ηλιοπούλου Ελένη, που για δεύτερη χρονιά συμμετείχε στο πρωτάθλημα, πιο έμπειρη φέτος αλλά με την ίδια αγωνιστικότητα και πάθος που την διακρίνει, έφερε αποτελέσματα στην ομάδα και καταξιώθηκε στα μάτια των αντιπάλων της.
Η Πεσκελίδου Εμμανουέλα, ένα κορίτσι που ενσωματώθηκε φέτος στην ομάδα μας με μεγάλη προσφορά στην τελική κατάταξη, εντυπωσίασε με την νίκη της στον πρώτο γύρο επί της πρωταθλήτριας Ελλάδας κοριτσιών κάτω των 14 ετών.
Ο μεγαλύτερος της παρέας των εφήβων ήταν ο Βασιλειάδης Αναστάσιος, παίκτης με αναγνωρισμένη σκακιστική αξία και ήθος. Συνέχισε τις καλές εμφανίσεις που είχε στα νεανικά πρωταθλήματα και στο πρωτάθλημα Α’ εθνικής.
Θα αναφέρω και τους «μεγάλους» της παρέας που συνέβαλαν τα μέγιστα στην προσπάθεια μας: Γυμνόπουλο Λάζαρο, Hammer Jon Ludvig, Μαστροβασίλη Αθανάσιο, Μαρκίδη Κων/νο, και Lyubka Genova.
Την εποπτεία των προπονήσεων των παικτών και της σύνθεσης της ομάδας είχε ο μετρ Λάζαρος Γυμνόπουλος, βοηθούμενος από το Γιώργο Γαβριηλίδη και την Εύη Αντωνιάδου.
Αξίζουν επίσης πολλά συγχαρητήρια στους γονείς των παιδιών, Βασιλειάδη Στέφανο, Πεσκελίδη Σταύρο, Πετσίβα Μαρία, Τσακνάκη Δώρα, για την υπομονή, την συμπαράσταση και το έμπρακτο ενδιαφέρον για την πορεία της ομάδας.
Κλείνοντας οφείλω να συγχαρώ το άξιο μέλος της ΛΠΦ Παυλίδη Δημήτριο, για τη συμμετοχή του ως διαιτητής στο διασυλλογικό πρωτάθλημα και τη βοήθεια που πρόσφερε τις ελεύθερες ώρες του στην αποστολή.
Μπάμπης Αντωνιάδης 












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου