Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Τριήμερες εκδηλώσεις στο Λέχοβο

Παραφράζοντας την ρήση που λέει ο λαός μας «Και με ζέστη..και με κρύο», οι Λεχοβίτες συντοπίτες μας, το φετινό καλοκαίρι λένε «Και με ζέστη…και με κρίση», αντιστεκόμενοι έτσι στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες της περιόδου και συνεχίζοντας την παράδοση των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων, με αφορμή τον εορτασμό του Προφήτη Ηλία στο χωριό. 

Μέσα στην «καρδιά» του καλοκαιριού, ο Ενωτικός Σύλλογος Λεχοβιτών «Ο Προφήτης Ηλίας», διοργανώνει στις 18-19 και 20 Ιουλίου, τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις, με την επωνυμία «ΛΕΧΟΒΟ 2011» που φέτος συμπίπτουν με την συμπλήρωση 90 ετών από την ίδρυση του Συλλόγου. Επίκεντρο και των φετινών καλοκαιρινών εκδηλώσεων είναι το ιστορικό εξωκλήσι του Λεχόβου, στο λόφο του Προφήτη Ηλία που αποτελεί σύμβολο για τους απανταχού Λεχοβίτες.
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Δευτέρα 18 Ιουλίου, στις 8.30 το βράδυ, στο λόφο του Προφήτη Ηλία στο Λέχοβο, με την παρουσίαση χορευτικών συγκροτημάτων και γλέντι με την «Φλαμπουριώτικη κομπανία».
Την Τρίτη 19 Ιουλίου, επίσης στις 8.30 το βράδυ, στον ίδιο χώρο, οι παραβρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα έντεχνο και ροκ μουσικό πρόγραμμα από το τοπικό συγκρότημα DEJAVU, ενώ στην συνέχεια το γνωστό μουσικό συγκρότημα από την Θεσσαλονίκη «Μικρό διάλειμμα» θα διασκεδάσει το κοινό με ελαφρολαϊκό και έντεχνο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Τέλος, ανήμερα της εορτής του Προφήτη Ηλία, την Τετάρτη 20 Ιουλίου, θα γίνει παραδοσιακή ανάβαση με άλογα στις 9 το πρωί, στο γραφικό Εξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία στο Λέχοβο, όπου θα τελεστεί η καθιερωμένη θεία λειτουργία και θα ακολουθήσει ο παραδοσιακός χορός στο πλάτωμα στο λόφου, ενώ στις 9 το βράδυ, οι τριήμερες εκδηλώσεις του Συλλόγου θα ολοκληρωθούν με το πατροπαράδοτο γλέντι, κάτω από τους αιωνόβιους πλάτανους στην κεντρική πλατεία του χωριού, με την "Φλαμπουριώτικη κομπανία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου