Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Ένταση και διακοπή της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου


Διακόπηκε έπειτα από έντονη φραστική αντιπαράθεση μεταξύ του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Πλακεντά, του Περιφερειακού Συμβούλου, Γιώργου Μαργαρίτη, και του Δημάρχου Σερβίων- Βελβενδού, Βασίλη Κωνσταντόπουλου, η προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όταν επρόκειτο να συζητηθεί το θέμα που αφορούσε το χαρακτηρισμό του Δήμου Σερβίων-Βελβενδού ως ενεργειακού.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, έχοντας δεσμευτεί ότι η συνεδρίαση δεν θα είναι πέραν των τεσσάρων ωρών συν μια παράταση, έθεσε το ζήτημα σε ψηφοφορία, όπου και αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η αναβολή της συνεδρίασης η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στις 2 το μεσημέρι.
Στα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης παρουσιάστηκε η έρευνα που εκπόνησε η εταιρεία GPO σχετικά με την διερεύνηση του επιπέδου υγείας και των αναγκών αναδιαμόρφωσης των υπηρεσιών υγείας της Δυτικής Μακεδονίας.
Όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με την παρουσίαση της έρευνας όπου θα παραστεί ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας κ. Κυριόπουλος.
Όσον αφορά την συζήτηση για την κατανομή του τοπικού πόρου προτάθηκε το 50-50 μεταξύ Περιφέρειας και Δήμων. Ανάλογη απόφαση έχει ληφθεί και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Πηγή:ΕΡΑ

1 σχόλιο:

  1. δΑΚΗ ΠΟΛΟΥΣ ΚΑΦΕΔΕΣ ΠΕΙΝΑΤΕ ΣΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ..εις υγειαν των κοροιδων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή