Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Η απάντηση της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών Φλώρινας

"Από την έναρξη της θητείας του νέου δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε να λειτουργήσουμε με συναινετική διάθεση, όπως άλλωστε προστάζουν τα πολλά και μεγάλα προβλήματα του δήμου και των συνδημοτών μας.
Η καλοπροαίρετη στάση μας φαίνεται πως έχει εκληφθεί ως αδυναμία και κατ’ επανάληψη παρερμηνευτεί από τον κ. δήμαρχο.

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, της 4ης Ιουλίου 2011, ο κ. δήμαρχος βρήκε συμπαραστάτη, στην τακτική του αυτή, εκτός από δημοτικούς συμβούλους τους συνδυασμού του και την ίδια την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.
Η κα πρόεδρος, καταστρατηγώντας κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας συλλογικού οργάνου και δη του δημοτικού συμβουλίου, δεν έθεσε σε ψηφοφορία δεύτερη πρόταση - πέραν του εισηγητή – συμβούλου της μειοψηφίας και συγκεκριμένα του κ. Καραντζίδη.
Το θέμα αφορούσε στον «καθορισμό εξόδων παράστασης προέδρου και αντιπροέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού». Η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου καθορίζει ότι τα έξοδα παράστασης του προέδρου θα πρέπει να κυμαίνονται από 1.000 έως 1.400 ευρώ και του αντιπροέδρου στο 40% των εξόδων παράστασης του προέδρου.
Η πρόταση του εισηγητή ήταν για το μέγιστο αυτών των αποδοχών (1.400 ευρώ). Κατά τη συζήτηση του θέματος, ο κ. Καραντζίδης πρότεινε η αμοιβή αυτή να είναι λιγότερο προκλητική για το κοινό αίσθημα και να καθοριστεί στο ελάχιστο (1.000 ευρώ), πρόταση με την οποία συμφωνούσαμε και εμείς και πρόθεσή μας ήταν να τη ψηφίσουμε.
Με την ολοκλήρωση της συζήτησης, η κα πρόεδρος έθεσε σε ψηφοφορία μόνο την πρόταση του εισηγητή και αυτή ήταν η αιτία έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ του επικεφαλής του συνδυασμού μας κ. Αιμίλιου Ασπρίδη και της προέδρου, η οποία κατέληξε στην ακραία απαίτησή της να αποβληθεί για 5 λεπτά από την αίθουσα ο κ. Ασπρίδης.
Ο κ. Ασπρίδης αποχώρησε οριστικά από την αίθουσα και μετά από αυτόν, ακολουθήσαμε και οι υπόλοιποι σύμβουλοι του συνδυασμού μας.
Κατά την αποχώρηση του ο κ. Ασπρίδης δέχτηκε φραστική επίθεση με χυδαίο υβρεολόγιο από δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας, ο οποίος αν και κλήθηκε να ανακαλέσει δεν το έκανε.

ΕΠΕΙΔΗ
α) η στάση της προέδρου είναι προσβλητική, όχι μόνο για τα μέλη του συνδυασμού μας, αλλά και για το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου.
β) η απόφαση που ελήφθη στο συγκεκριμένο θέμα είναι κατάφωρα παράνομη και θα ζητήσουμε την ακύρωσή της.
γ) ο υβριστής δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας δεν είχε το σθένος ούτε καν να ζητήσει στοιχειωδώς συγνώμη.
δ) στο δελτίο τύπου που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του δημάρχου παραποιούνται τα πραγματικά γεγονότα, με αποκορύφωμα τη ψευδή αναφορά για δήθεν απειλητικές εκφράσεις του κ. Ασπρίδη προς το προεδρείο και τους συμβούλους της πλειοψηφίας.
ε) ο κ. δήμαρχος με τέτοια τεχνάσματα προσπαθεί να αποφύγει την ουσία των θεμάτων που απασχολούν τους δημότες, που στην προκειμένη περίπτωση ήταν η απαίτησή μας για μείωση των τιμολογίων της ΔΕΥΑΦ.
Για όλα τα παραπάνω και ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας, αποφασίσαμε – με όλο το σεβασμό προς τους συναδέλφους μας δημοτικούς συμβούλους – να μην παραστούμε στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011.
Υ.Γ.: Το παρόν δελτίο Τύπου κοινοποιείται και στην κ. πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, για να το αναγνώσει  - όπως οφείλει – στην έναρξη της συνεδρίασης."

Για το συνδυασμό «Δημοτική Κίνηση Πολιτών Φλώρινας»
Ο επικεφαλής
Αιμίλιος Ασπρίδης
Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Κωνσταντίνος Τσακμάκης
Αλέξανδρος Ακριτίδης
Γεώργιος Απιδόπουλος
Μιχαήλ Τσιώκας
Νικόλαος Καρυπίδης
Ευάγγελος Στάιος
Ευδοξία Κωτσαλίδου

1 σχόλιο:

  1. οι αλΛοι της ΟΛΓΙΤΣΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ , ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΦΑΤΕ ΦΟΥΜΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ νεστοριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή