Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Με απλό αίτημα στην Περιφέρεια οι άδειες ΤΑΞΙ


Ο Υπουργός Μεταφορών και Δικτύων Γ. Ραγκούσης ανακοίνωσε πως από το Σάββατο 2 Ιουλίου, με το άνοιγμα των πρώτων επαγγελμάτων, κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να αποκτήσει άδεια για ταξί με ένα απλό αίτημα στην Περιφέρεια και την καταβολή ενός χαμηλού αντιτίμου.

Ξεκαθάρισε ότι δε θα υπογράψει το προεδρικό διάταγμα που είχε ετοιμάσει ο προκάτοχός του, Δ. Ρέππας καθώς όπως τόνισε δεν προέκυπτε η δυνατότητα έκδοσης νέων αδειών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου το επάγγελμα εξακολουθούσε να είναι κλειστό.
Υπογράμμισε επίσης ότι το παράβολο για την απόκτηση άδειας ταξί θα είναι "εξαιρετικά χαμηλό" ενώ το επόμενο διάστημα θα καθοριστούν και οι περιορισμοί για τη χορήγηση άδειας ταξί, όπως π.χ. το λευκό ποινικό μητρώο.
Επίσης, ο Γ. Ραγκούσης ξεκαθάρισε ότι είναι έξω από τις προθέσεις του υπουργείου να ορίζει τον αριθμό των ταξί που θα κυκλοφορούν σε μία περιοχή, αφού, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, η αγορά με αυτορρύθμιση θα κρίνει πόσα ταξί αντέχει η κάθε περιοχή.
Wi - Fi στα Μέσα Μεταφοράς.
Μεταξύ άλλων, ο υπουργός τόνισε ότι σύντομα, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της πρωτεύουσας θα διαθέτουν ασύρματο δίκτυο Ιντερνετ (WI- FI) όπου οι επιβάτες θα το χρησιμοποιούν δωρεάν.
Αρχικά το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από το Μετρό, με την υπηρεσία να παρέχεται αρχικά σε επίπεδο οδού και σταθμού, με προοπτική μελλοντικά αυτό να γίνεται και στις σήραγγες.
Το μικρό κόστος της εφαρμογής, σύμφωνα με τον Γ. Ραγκούση, θα το αναλάβει κάθε συγκοινωνιακός φορέας, που με διαγωνιστική διαδικασία θα μπορεί να επιλέξει τον πάροχο με τον οποίο θα συνεργαστεί.
Αποφασίζουν τη στάση τους οι αυτοκινητιστές
Χαμένοι είναι, όσοι έχουν αγοράσει ήδη άδειες ταξί, πληρώνοντας έως και 200.000 ευρώ και τώρα βλέπουν να χάνονται τα χρήματά τους. Για το συγκεκριμένο θέμα, ο υπουργός ανέφερε πως αυτές είναι στρεβλώσεις, που δημιουργούνται στην αγορά, που δεν μπορούν να εμποδίσουν την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος.
Πηγή:newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου