Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Πρώτο αντάμωμα των απανταχού Πισοδεριτών


Η σκέψη για το ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΙΣΟΔΕΡΙΤΩΝ, είναι επιθυμία ετών που ζυμώθηκε με αγάπη μέσα στον χρόνο. Στις 8,9,10 Ιουλίου 2011, οι όπου γης Πισοδερίτες, θα  να ανταμώσουν στον γενέθλιο τόπο τους  και μέσα από κοινές μνήμες της ιστορίας και της καθημερινότητας θα επαναπροσδιορίσουν την σχέση τους για το καλό του Πισοδερίου..

Τι τριήμερο των εκδηλώσεων πλαισιώνεται από ένα πλούσιο πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει ενδιαφέρουσα ημερίδα στις 9 Ιουλίου 2011 στο Διοικητήριο Βίγλα με θέμα «Πισοδέρι. Ιστορία, Παρόν και Μέλλον» με αξιόλογους εισηγητές.
Καθ όλη τη διάρκεια του τριημέρου θα λειτουργεί υπαίθρια έκθεση τέχνης, «Πισοδεριτών δημιουργία» με παλιές φωτογραφίες, βιβλία συγγραφέων Πισοδεριτών και πίνακες ζωγραφικής καθώς και πρόγραμμα ξεναγήσεων στα μονοπάτια της φύσης και της ιστορίας στο Πισοδέρι και στη Πρέσπα. Επίσης, τιμητικές εκδηλώσεις για τους Πισοδερίτες και τους φίλους του Πισοδερίου που με το έργο τους στήριξαν τον τόπο.
Βλάχικοι χοροί και τραγούδια με την ορχήστρα ΚΑΡΑΒΙΩΤΗ, χορευτικά συγκροτήματα βλάχικων συλλόγων, πίτες και πλούσια εδέσματα, υπόσχονται ένα ζωντανό τριήμερο!
Διοργανωτές της ημερίδας είναι ο Δήμος Πρεσπών, ο Δασικός Συνεταιρισμός Πισοδερίου και ο Σύλλογος των Απανταχού Πισοδεριτών « Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ» υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας. Για την καλύτερη οργάνωση έχουν συσταθεί τρείς επιτροπές, Οργανωτική, Τιμητική και Επιστημονική με εκπροσώπους φορέων και Πισοδεριτών.                                                                                                         
Τις εκδηλώσεις στηρίζουν επιχειρήσεις τοπικής και πανελλήνιας εμβέλειας και όλα τα τοπικά ΜΜΕ.





2 σχόλια: