Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Π.Αναστασιάδης: Να καταδικάσουμε τις ασκήσεις “πατριωτισμού”


Ο πρόεδρος της Μελίτης Παναγιώτης Αναστασιάδης με επιστολή του προς το δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας στις 11 Αυγούστου, δίνει τη δική του απάντηση στο θόρυβο που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε σε εφημερίδα στων Σκοπίων. Η επιστολή έχει ως εξής:


"Κ.κ. Συνάδελφοι στο Δημοτικό Συμβούλιο, 
Αξιότιμε κ. Δήμαρχε. 
Όπως γνωρίζετε τις τελευταίες ημέρες δέχθηκα πλήθος επιθέσεων από τοπικούς και μη τοπικούς παράγοντες. Αφορμή, το λάθος που έκανε η δημοσιογράφος της εφημερίδας Ντνέβνικ προκαλώντας παρερμηνεία των δηλώσεών μου (σημείωση: η δημοσιογράφος άθελά της έγραψε «έχουμε και Τούρκους στη Μελίτη» αντί της ορθής δήλωσης μου «έχουμε και πρόσφυγες από την Τουρκία στην Μελίτη» που εγκαταστάθηκαν στην κοινότητά μας, και ευρύτερα, μετά το 1922). Η αναμετάδοση της συνέντευξης σε εθνικιστικά μπλογκ και ιστοσελίδες του διαδικτύου χωρίς την ορθή της απόδοση στα ελληνικά και χωρίς ίχνος δημοσιογραφικής δεοντολογίας για επιβεβαίωση η μη του περιεχομένου της συνέντευξης, οδήγησε επώνυμους και ανώνυμους σε σωρεία ύβρεων, απειλών, διαστρεβλώσεων, υπερβολών και ο κατήφορος συνεχίζεται. 
Σύσσωμη -σχεδόν- η πολιτική ηγεσία του τόπου της Φλώρινας “έτρεξε” να κάνει το “πατριωτικό της καθήκον” και να αυξήσει τις μετοχές της στο ιδιότυπο χρηματιστήριο του Εθνικισμού. 
Η τοπική ηγεσία που δεν τόλμησε να ψελλίσει το παραμικρό για την πρόσφατη ετήσια επίσκεψη-επιδρομή στη Φλώρινα των Χρυσαυγητών, ανταποκρινόμενη στην «φαιοκόκκινη δημοσιογραφία» προχώρησε σε απαράδεκτες δηλώσεις αμφισβήτησης του εκλογικού αποτελέσματος, σε μη σεβασμό της εκλογικής ετυμηγορίας των πολιτών της Μελίτης, ζητούν δηλώσεις μετανοίας και υποταγής από εκλεγμένους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους, πρωτοστατούν και προτρέπουν σε πολιτικό λιντσάρισμα των Μακεδόνων Ακτιβιστών και το χειρότερο, οι δήθεν "νέοι" χαλίφηδες (Σουμπάσηδες), αποδεικνύονται χειρότεροι από τους παλιούς! 
Διαγκωνίζονται στο ποιος θα ξεπεράσει τον άλλον στις ασκήσεις “πατριωτισμού” γιατί έτσι πιστεύουν πως θα το εξαργυρώσουν στις επόμενες εκλογές! Άλλος πουλάει “ντοπιοσύνη” άλλος εθνικοφροσύνη άλλος ότι μπορεί. Και όλα αυτά στην καμπούρα μας και στα χωριά μας. 
Σε αυτό το κυνήγι μαγισσών και Μακαρθισμού ο Αναστασιάδης δεν συμμετέχει.
Η Ιερά Εξέταση τελείωσε τον Μεσαίωνα. Σήμερα στα θέματα της παράδοσης, της γλώσσας και της εθνικής ταυτότητας των Μακεδόνων οι εκφοβισμοί και οι απειλές δεν πτοούν κανένα. 
Σεβόμενος το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα σας παρακαλούσα τέτοια ζητήματα να μας απασχολούν μεν όχι όμως για να μας διχάσουν αλλά για να μας ενώσουν. 
Σαν πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μελίτης παλεύω και θα παλεύω για να καλυτερέψω την ζωή μας στο χωριό μας σε ένα αγώνα τιμής μαζί με όλους τους συγχωριανούς μου. 
Σας ζητώ και τώρα και στο μέλλον να διαφυλάξουμε τα χωριά μας και το Δήμο μας από το σαράκι του πολιτικού κανιβαλισμού. Γι' αυτό σας καλώ όλους να καταδικάσουμε τις ασκήσεις “πατριωτισμού”. 
Σέβομαι και τιμώ όλους τους συγχωριανούς μου και τους συνδημότες μου στο Δήμο Φλώρινας ανεξάρτητα από το τι κόμμα ψηφίζουν, τι θεό πιστεύουν, τι γλώσσα μιλάνε, σε ποια φυλή ή έθνος ανήκουν. Τα προβλήματα στα χωριά μας είναι πολλά και μεγάλα. Η δύσκολη οικονομική συγκυρία της πατρίδας μας σε συνδυασμό με την εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτη επιβάλλουν σε όλους μας αλληλοσεβασμό και προσπάθεια για την μεγαλύτερη δυνατή ενότητα για την τοπική ανάπτυξη. 
Χάθηκαν ευκαιρίες τα προηγούμενα χρόνια. Ας μην χαθούν και άλλες τα επόμενα.
Να προσπαθήσουμε όλοι μαζί γιατί τα χωριά μας περιμένουν από εμάς τους εκλεγμένους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης". 
Αναστασιάδης Ι. Παναγιώτης 
Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μελίτης

10 σχόλια:

  1. Απορώ μαζί σου ρε Florina @ που δεχεσαι να σηκώσεις στο blog σου τις ΜΑΛΑΚΙΕΣ που γραφει ο ΤΟ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΕΣ περί έλευσης προσφυγων απο την Τουρκια.ΟΒλάκας που δεν ξέρει τα σύνορα της Ελλάδας την εποχή εκείνη. Τι να τα κάνει ,ομως τα σύνορα εκείνα ξέρει μήπως τα σημερινά ; Πάντως συνεχίζω να πιστεύω οτι κάνεις λάθος εσύ και όποιος άλλος το συνεχίσει (blog).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγώ απορώ με τις ανόητες αντιλήψεις σου ρε Θάνο!και για εύκολες ατάκες ρε Θάνο! εσύ στο δικό σου μπλοκ γράφε ότι θέλεις ρε Θάνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο Αναστασιάδης είναι πρόεδρος της Μελίτης!ο Δήμαρχος της Φλώρινας πότε θα πάρει θέση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε!!! Καταστηματάρχη... το δικό μας blog ασχολήθηκε μια φορά με τον Πρόεδρο της Μελίτης και με τις Ανιστόρητες στάσεις του και δεν το ξαναέκανε. Σεβασου την στάση του απέναντι στην Ιστορία .Αν αυτό πάλι δεν σε βολεύει (για λόγους δικούς σου)πάλι σεβαστό , πάντος οι αντιλήψεις και οι Ατάκες του blog δεν ενός προσώπου ( Θάνος ) αλλά καποιων που ασχολούνται με αυτό και για να σε προλάβω "όσο ασχολούνται" και δεν 'Κλικάρουν πανω σε άλλους " για να γεμίζουν σελίδες. Σε ευχαριστώ που με άκουσες όπως και το blog για την φιλοξενία. Ζητώ συγγνώμη μόνο για τον οξύ λόγο της προϋγούμενης αναρτησης δεν έπρεπε για λόγους ευγένειας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πρόεδρε της Μελίτης ,καλά τους τα λές. ότι κρατιέται σε επίπεδο πολιτιστικό -κουλτούρας , και δεν ξεφεύγει σε Εθνοτικά και εθνικιστικά καλώς κρατιέται. από στενοκέφαλους υποφέρει ; τόπος μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ενώ οι ασκήσεις προπαγάνδας από μέρους σας κύριε Αναστασιάδη, θα πρέπει να μείνουν στο απυρόβλητο;
    Συμφωνώ μαζί σας στο ότι οι ντόπιοι "celebrities" δεν έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα να κάνουν δηλώσεις για το μακεδονικό, γιατί με την δική τους ανοχή και πολλές φορές υποστήριξη, κατσαρίδες σαν και του λόγου σας έχουν θέσεις στην αυτοδιοίκηση. Το παραπάνω όμως δεν σας δίνει το δικαίωμα να κάνετε εμπρηστικές και ανιστόρητες δηλώσεις και μάλιστα στην παρούσα
    δύσκολη οικονομική συγκυρία. Πιστεύετε ότι η Ελλάς έχει γονατίσει και θέλετε να προωθήσετε τις εκ των Σκοπίων χρυσοπληρωμένες απόψεις σας "τώρα που είναι ευκαιρία". Δεν θα σας περάσει όμως κύριε Αναστασιάδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. (προς papagr)σας τράβηξε το αυτάκι το αφεντικό ρε λεβέντη και κάνατε κωλοτούμπα σε μισή ώρα...τέτοιοι ανόητοι "πατριώτες" είναι 5 φορές χειρότεροι από τους μακεντόντσηδες!! ακούσατε ρε γιαλαντζί μακεδονομάχοι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ηγούμενος και προηγούμενος γράφεται με Η!! και όχι με Υ και διαλυτικά, αγράμματε "μακεδονομάχε" του πεζόδρομου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. o πάντε η αναστασιάδης τι είσοδήματα έχει?ΤΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ? πώς τα απόκτησε? ποιά είναι η σχέση του με τα ορυχεία και το εργοστάσιο της δεή στην Μελίτη?Ποιοί συγχρηματοδότησαν το πανηγύρι με μουσουλμάνους! και την εορτή φλογέρας πρόσφατα? ποιός εκτυπώνει την νοβαζορα και ποιοι΄είναι οι οικονομικοί σπόνσορες της εν λόγω προπαγανδιστικής - εθνικιστικής βλ σκόπια φυλάδας ? αρκετή σκοπιανοεθνικιστική τρέλα πούλησε στους αδαής . Με τους τούρκους τι συζήτησε στο πανηγύρι? για τα...κάρβουνα? το ελληνικό κράτος τον πληρώνει ώς θεσμικό της Μούσιου αλλα για αυτά τα ανήκουστα που είπε σε σκοπιανή δημοσιογράφο γιατί υπεκφεύγει επι της ουσίας ? θεωρεί τον εαυτό του γραικομάνο? βούλγαρο? αλβανό? τούρκο? εξωγίηνο? τέλος πάντων δικαιωμα του να θεωρεί και τον εαυτρό του εξωγίηνο οι έλληνες στην φλώρινα τι οφείλουν να καπηλέυεται και να τους ετερεπροσδιορίζει τόσο ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ΄κατα την προσφιλή μέθοδο των φασισταριών ακροδεξιών στα σκόπια όπου η ελευθερία του τύπου ή των πεποιθήσεων των πολιτών περνάει απο ναζιστικη λογοκρισία είτε αφορά αλβανους είτε έλληνες είτε βούλγαρους? Όταν βγουν τα φανερά ή κρυφά οικονομικά στην φόρα τότε να δούμε τι τρέλα θα πουλάει στον κόσμο με την ουρνοτοξιτικη παρέα ή σ...... του εντος και εκτος των συνόρων . νομίζω και πολύ αξία του έδωσαμε στον πανζτο βίλα για να αποπροσανατολιστούμε σε ΣΚΟΠΙΑΝΟΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ Μ..... ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έτσι ακριβώς.. και ακόμα περισσότερα........

    ΑπάντησηΔιαγραφή