Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

O Στ.Κωνσταντινίδης σχολιάζει δημοσίευμα της εφ."Νόβα Ζόρα"


Σχετικά με δημοσίευμα της «ΝΟΒΑ ΖΟΡΑ», ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Νομού Φλώρινας Ευ.Κωνσταντινίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η πολιτιστική παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα δεν καθοδηγούνται. Αποτελούν αυθόρμητη λαϊκή έκφραση, ανόθευτη από σκοπιμότητες και πολιτικές επιδιώξεις.
Το δημοσίευμα – ανακοίνωση από την προπαγανδιστική φυλλάδα του Ουράνιου Τόξου «ΝΟΒΑ ΖΟΡΑ», με τίτλο στα κυριλλικά, για τη διοργάνωση φεστιβάλ φλογέρας στην Τοπική Κοινότητα Σκοπού και οι αναφορές για βραδιά μακεδονικού λόγου και παράδοσης, είναι οι αποδείξεις, ότι οι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού «ταγοί» του ψευτομακεδονισμού, εκμεταλλεύονται τα πάντα για να προωθήσουν, άμεσα ή έμμεσα, αλυτρωτικές προπαγάνδες. Χρησιμοποιούν κάθε ευκαιρία, ώστε να δημιουργήσουν θέμα, μη σεβόμενοι ούτε την ιστορική αλήθεια, ούτε τους συμπολίτες τους.
Οι Φλωρινιώτες ξέρουν, διατηρούν και μεταλαμπαδεύουν από γενιά σε γενιά τις παραδόσεις τους χωρίς την «βοήθεια» των πονηρών και προθύμων, τους οποίους έχουν θέσει ανεπιστρεπτί στο κοινωνικό περιθώριο.
Οι φαντασιώσεις, άλλωστε, δεν μπορούν να υπερισχύουν της ιστορικής αλήθειας». 

2 σχόλια:

  1. Κύριε Κωνσταντινίδη έτσι είναι όπως τα γράφετε. Όμως θέλω να πω επιπλέον ότι ο
    αυτοπροσδιοριζόμενος ψευτομακεδονισμός πλέον έχει ξεφύγει από τα όρια ακόμα και της αλυτρωτικής προπαγάνδας. Τείνει να γίνει ψυχική νόσος σχιζοφρενικού υπολειμματικού τύπου. Οι πάσχοντες από την νόσο αυτή ζουν σε έναν φανταστικό μη πραγματικό κόσμο, έχοντες εμμονές και ιδέες που πηγάζουν από εσωτερικές ανεξέλεγκτες θεωρητικές παρορμήσεις του παρελθόντος. Και πραγματικά δεν ξέρω αν γνωρίζετε, αλλά οι σχιζοφρενείς ποτέ δεν ζουν το παρόν αντιλαμβανόμενοι την πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΆΒΟ κωνσταντινίδη, αν δεν ήσουν και σύ να μας ανοίξεις τα μάτια τι θα κάναμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή