Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Επιστολή διαμαρτυρίας του "Σπάρτακου" στον Π.Γερουλάνο για το Ορυχείο Αμυνταίου


Την παρακάτω επιστολή απέστειλε το Σωματείο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας «Σπάρτακος» προς τον Υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού Π.Γερουλάνο, σχετικά με την παύση των εργασιών στο Ορυχείο Αμυνταίου, λόγω μη αποδέσμευσης εκτάσεων από το ΥΠΠΟΤ:

Κύριε Υπουργέ
Εξαιτίας μιας σειράς αρνητικών καταστάσεων και φαινομένων που υφίστανται στο Ορυχείο Πεδίου Αμυνταίου -τον τελευταίο περίπου χρόνο- έχουν δημιουργηθεί σοβαρά ενδεχόμενα παύσης λειτουργίας του εν λόγω Ορυχείου. Ένα αποτέλεσμα, που σίγουρα θα γνωρίζετε πως θα έχει πλείστες αρνητικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους, στην Επιχείρηση, καθώς και στην ομαλή ηλεκτροδότηση της χώρας. Φυσικά, στο όνομα και στη λογική «της προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομίας», σίγουρα όλοι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε την καλύτερη δυνατή προσπάθεια. Εάν όμως κάποιοι νομίζουν ότι σ’ αυτή την προσπάθεια εντάσσεται και η ανοχή των παράδοξων, των υπερβολών και του ρίσκου, τότε πλανώνται.
Η αδυναμία συνεννόησης που φαίνεται να υπάρχει ανάμεσα στην Αρχαιολογική Υπηρεσία και τη ΔΕΗ, θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να αρθεί, ώστε να ομαλοποιηθεί η σημερινή κατάσταση που έχει αναστατώσει τους εργαζόμενους και δημιουργεί προβλήματα στην εξορυκτική δραστηριότητα. Σχετική αλληλογραφία αποδεικνύει και επιβεβαιώνει τόσο το κομμάτι της ασυνεννοησίας όσο και το κομμάτι των δυσλειτουργιών.
Τα πράγματα έχουν πλέον φθάσει σε οριακό σημείο και γι’αυτό στην παρούσα φάση επιβάλλεται πλέον να εξευρεθεί λύση, μέσα από τη συνεργασία ΔΕΗ και Αρχαιολογικής Υπηρεσίας προκειμένου να αρθούν τα εμπόδια και να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Ορυχείου.
Κύριε Υπουργέ
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θεωρεί αδιανόητο και απαράδεκτο το γεγονός ότι μια παραγγελία στεγάστρων ή η πρόσληψη προσωπικού για λογαριασμό της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας δύνανται να θέσουν σε κίνδυνο την ομαλή ηλεκτροδότηση της χώρας ή να σημάνουν ανωμαλίες και δυσκολίες στη λειτουργία του προσωπικού της Επιχείρησης.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να συναινέσει σε μια τέτοια εξέλιξη, ελέω κάποιας «πιθανότητας να βρεθούν αρχαιολογικά ευρήματα».
Το Σωματείο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨ ζητά την άμεση παρέμβασή σας στο εν λόγω θέμα, έτσι ώστε να μην διακοπούν οι εργασίες του Ορυχείου, που θα δημιουργήσουν δυστοκίες στην λιγνιτική παραγωγή και ηλεκτροδότηση της χώρας, σενάριο που θα ικανοποιούσε πλήρως τις ορέξεις των ανταγωνιστικών συμφερόντων.
Σε διαφορετική περίπτωση, θα είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε σε κάθε ενέργεια που θα διασφαλίζει τους συναδέλφους μας και την ηλεκτροδότηση της χώρας.
Για το Σωματείο Παραγωγής
Ηλεκτρικής Ενέργειας ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨  
Ο Πρόεδρος                                         Ο Γεν. Γραμματέας 

    Γιώργος Αδαμίδης                                Αθανάσιος Μάστορας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου