Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Προβολή ταινίας από τους Φοιτητές της Καλών Τεχνών


Ο "Κινηματογραφικός Ξενώνας" των φοιτητών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών φιλοξενείται στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Φλώρινας στο 2ο όροφο, κάθε Τετάρτη στις 9.30 μ.μ.  Σήμερα, 16 Νοεμβρίου, προβάλλεται η ταινία " Το σύνδρομο Baader-Meinhof ".
Υπόθεση:

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο πολιτικό βιβλίο του Στέφαν Άουστ, αρχισυντάκτη του Spiegel, που είχε γνωρίσει, ως δημοσιογράφος , κάποια από τα μέλη της Φράξιας Κόκκινος Στρατός (RAF), ανάμεσα τους κι ο Kλάους Ρέινερ Ρόελ, σύζυγος της Ούλρικε Μάινχοφ,που τη δεκαετία του 1970 έφεραν την εύθραυστη γερμανική δημοκρατία στα όριά της, με μια σειρά από βομβιστικές επιθέσεις, δολοφονίες και απαγωγές.
Η σκηνοθεσία ανήκει στον Ούλυ Άντελ («Κριστιάνα Φ»), ενώ συμπεριλαμβάνει στο καστ δύο από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς της Γερμανίας: την Μαρτίνα Γκέντελ («Οι Ζωές των Άλλων») και τον Μπρούνο Γκανζ («Τα Φτερά του Έρωτα», «Η Πτώση») στον ρόλο του αρχηγού της αστυνομίας.
Πρόκειται για το τελευταίο δείγμα γερμανικού κινηματογράφου που ρίχνει μία ψυχρή ματιά στην γερμανική ιστορία στα βήματα του «Αντίο Λένιν», «Η Πτώση» και «Οι Ζωές των Άλλων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου