Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

ΚΚΕ Φλώρινας: Ποιοί πανηγυρίζουν;


Οι πρώτες αντιδράσεις για την κυβέρνηση που συγκρότησαν από κοινού ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., με τη στήριξη και άλλων «πρόθυμων», πρέπει να προβληματίσουν σοβαρά και εκείνους που προσδοκούν ακόμα ότι κάτι καλό μπορεί να προκύψει για τη ζωή τους και τη ζωή του λαού από το «νέο» κυβερνητικό σχήμα.

Ποιοι πανηγυρίζουν; Πρώτα απ' όλα το ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα που σαν κυβέρνηση, τα δυο τελευταία χρόνια, διηύθυνε μια χωρίς προηγούμενο επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα, τσακίζοντας μισθούς, συντάξεις, Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, για να σωθεί το κεφάλαιο. Από κοντά και η ΝΔ, που στήριξε στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης, έχει ψηφίσει περισσότερους από τους μισούς νόμους της κυβέρνησης και έχει εμπλουτίσει με πολλά ακόμα μέτρα το πρόγραμμα με την τρόικα. Η αντιμνημονιακή της  δημαγωγία κατέπεσε, στο όνομα του να υπηρετηθεί το γενικό συμφέρον της πλουτοκρατίας χωρίς περιστροφές και αστερίσκους. Πανηγυρίζει επίσης ο ΛΑ.Ο.Σ., το κόμμα της προβοκάτσιας, του αντικομμουνισμού και της «κωλοτούμπας». Το κόμμα που λέει ότι πρέπει ο λαός να γίνει ακόμα φτωχότερος για να σωθεί η Ελλάδα, δηλαδή η πλουτοκρατία. Ο ΛΑ.Ο.Σ. ψήφισε το πρώτο μνημόνιο, καταψήφισε τα επόμενα και τώρα απειλεί το λαό να αποδεχτεί τη νέα δανειακή σύμβαση, που ο ίδιος θα κληθεί να συνεφαρμόσει από κυβερνητικές πλέον θέσεις. Τα χαράτσια στη ΔΕΗ και τα εκκαθαριστικά της εφορίας, τα χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς πετρέλαιο, οι συντάξεις και μισθοί πείνας, έχουν και τη δική του σφραγίδα. Από κοντά και οι άλλοι «πρόθυμοι», ΔΗΜ.ΑΡ., ΔΗ.ΣΥ. και Οικολόγοι, που είτε φωναχτά, είτε με περικοκλάδες, στηρίζουν τη νέα κυβέρνηση.
Πανηγυρίζουν ακόμα η ΕΕ, το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η ναυαρχίδα της διεθνούς κεφαλαιοκρατίας, οι «Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς», η Μέρκελ, ο Σαρκοζί, οι εταίροι της κυβέρνησης στην τρόικα, με τους οποίους συνέταξε και εξειδίκευσε τα βάρβαρα μέτρα, που οδηγούν το λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Και οι ΗΠΑ δήλωσαν χτες την ικανοποίησή τους «για το διορισμό» του νέου πρωθυπουργού! Πανηγυρίζουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, η πλουτοκρατία, οι οποίοι έβγαλαν, τα προηγούμενα χρόνια, ένα σκασμό λεφτά από τον ιδρώτα των εργαζόμενων και τώρα καλούν τη νέα κυβέρνηση εν χορώ να επιδείξει μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και συνέπεια στην προώθηση των μέτρων που προβλέπουν παραπέρα «κούρεμα» μισθών και δικαιωμάτων, για να ξεπεράσει το κεφάλαιο την κρίση.
Τι σχέση έχουν όλοι αυτοί με τις αγωνίες του λαού; Καμία! Είναι εχθροί του, γιατί υπηρετούν την πλουτοκρατία. Είναι κρίσιμο να δει σήμερα ο λαϊκός κόσμος του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ότι αυτά τα κόμματα τον χαντάκωσαν και τώρα χάσκουν πολιτικά γυμνά απέναντί του. Να οργιστεί και να τους γυρίσει την πλάτη. Δοκιμάστηκαν σαν κυβέρνηση και σαν αντιπολίτευση. Είναι συνένοχα για τα σημερινά δεινά της εργατικής - λαϊκής οικογένειας και αυτή η συνενοχή τους, στη στρατηγική, είναι που τους κάνει να συνασπίζονται ακόμα και σε κυβέρνηση για να τσακίσουν το λαό, να περάσουν τα μέτρα που δεν μπορούσε να περάσει η μονοκομματική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η θέση όλων αυτών των λαϊκών ανθρώπων είναι με το ΚΚΕ. Τη μόνη δύναμη που τους είπε πάντα την αλήθεια και καταξιώθηκε στις λαϊκές συνειδήσεις για τη συνέπεια και την ακρίβεια των προβλέψεών του. Να κάνουν τώρα το βήμα. Συμπόρευση με το ΚΚΕ, ακόμα και αν δε συμφωνούν σε όλα μαζί του.  
Ν.Ε. ΚΚΕ Φλώρινας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου