Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Λαϊκή συνέλευση στη Λεβαία


Λαϊκή συνέλευση πραγματοποιήθηκε στην Τοπική Κοινότητα Λεβαίας, όπου ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Ι.Ιωσηφίδης και οι συνεργάτες του είχαν την ευκαιρία να ανακοινώσουν το έργο για την επίλυση του προβλήματος ύδρευσης του χωριού και να συζητήσουν με τους κατοίκους για τα θέματα που τους αφορούν.
Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους κατοίκους της Λεβαίας ότι έχει υπογραφεί η σύμβαση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γ.Δακή, για την ένταξη του έργου αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Λεβαίας στο ΕΣΠΑ. Η Λεβαία εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα με την ύδρευση, καθώς το δίκτυο είναι πεπαλαιωμένο και υπάρχουν τεράστιες διαρροές, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες των κατοίκων κατά τους θερινούς μήνες.
Με την υλοποίηση του έργου αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης ο Δήμος Αμυνταίου στην ουσία εξασφαλίζει άφθονο και κατάλληλο πόσιμο νερό για τη Λεβαία, ενώ περιορίζει τη μεγάλη σπατάλη πόσιμου νερού που γίνεται λόγω των διαρροών. Το έργο, προϋπολογισμού 1.400.000 €, προβλέπει την αντικατάσταση του δικτύου με υλικά τρίτης γενιάς, που διασφαλίζουν πλήρως την ποιότητα του νερού και μειώνουν δραστικά τις βλάβες στο δίκτυο. Παράλληλη μελέτη προβλέπει την εγκατάσταση μηχανισμού για τον τηλεχειρισμό στην παρακολούθηση των διαρροών και των υδρομέτρων.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου